Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDXRS haalt kapitaal op voor schaalbaar wayfinding platform

DXRS haalt kapitaal op voor schaalbaar wayfinding platform

Woensdag 18 oktober 2023

ICT-bedrijf Dutch Extended Reality Studio’s (DXRS) heeft een pre-seed investeringsronde opgehaald bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en twee vooraanstaande informele investeerders, die ook als strategisch adviseurs betrokken worden bij DXRS.

Met deze nieuwe investeringsronde wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van het Indoor Spatial Platform. Met dit wayfinding-platform, indoor lokalisatie technologie en het applicatie-framework, is het mogelijk om extended reality en immersive experiences te maken van een ‘simpele’ 3D-gebouwscan, zonder dat hiervoor actieve infrastructuur (Wifi, Bluetooth, NFC, etc) componenten benodigd zijn.

Met real-time contextuele informatie en nauwkeurige indoorlokalisatie kunnen bijvoorbeeld patiënten worden ondersteund om beter voorbereid en meer ontspannen naar het te ziekenhuis gaan. Ook assisteert het platform blinden- en slechtzienden met het vinden van de weg op treinstations, waardoor zij met vertrouwen kunnen reizen. “We willen een schaalbaar platform bieden waarop organisaties veilig, betaalbaar en met respect voor privacy kunnen innoveren met extended reality”, zegt Victor van Dinten, co-founder van DXRS.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *