Ga door naar hoofdcontent
NieuwsEsri GIS Conferentie 2023 in september

Esri GIS Conferentie 2023 in september

Vrijdag 14 juli 2023

Op de grens van zomer en herfst, 20 en 21 september, organiseert Esri Nederland de tweedaagse Esri GIS Conferentie in Rotterdam. Het evenement trekt ieder jaar zo’n 1.500 deelnemers.

De eerste dag staat in het teken van datagedreven werken. In een plenair programma delen verschillende organisaties delen hun ervaringen met het oplossen van maatschappelijke en organisatorische uitdagingen en de rol van data en geo-informatie, zoals het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Gemeente Wageningen en Albert Heijn.

Daarnaast worden er diverse GIS-toepassingen uit de praktijk besproken, bijvoorbeeld het beschermen van weidevogels, het reduceren van spoordefecten, een asfaltdashboard met gegevens van Cyclomedia om de kwaliteit van snelwegen te monitoren en het automatisch aanwijzen van gebieden met een vervoersverbod bij uitbraken van vogelgriep.

Focus op innovatie

De tweede dag wordt de GIS Impact Award uitgereikt aan een vooruitstrevende organisatie en ligt de focus op innovatie. Zo wordt vooruitgeblikt op ontwikkelingen op het gebied van digital twins, met praktische voorbeelden van o.a. de Rabobank en Het Kadaster, dat voelbare kaarten ontwikkelde voor blinden en slechtzienden.

Bovendien zijn er diverse presentaties, o.a. over het inzetten van locatiedata om een winkelgebied aantrekkelijker te maken, precariobelasting te heffen of te monitoren hoe de stad door de jaren heen groener wordt. NS Stations gebruikt sensordata van liften en roltrappen om storingen effectiever op te lossen. En HAS Green Academy toont hoe toekomstige GIS-professionals in het onderwijs ArcGIS en Virtual Reality combineren.

In de aanloop naar de Esri GIS Conferentie is er een preconference workshop voor GIS medewerkers en specialisten die apps willen ontwikkelen voor hun gebruikers. Zie de agenda voor praktische informatie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *