Ga door naar hoofdcontent
NieuwsEuroSDR-prijs 2022 voor het beste proefschrift over geo-informatiewetenschap

EuroSDR-prijs 2022 voor het beste proefschrift over geo-informatiewetenschap

Dinsdag 12 juli 2022Afbeelding EuroSDR-prijs 2022 voor het beste proefschrift over geo-informatiewetenschap

Om de samenwerking tussen de Europese academische wereld en de nationale kartografische en kadastrale agentschappen te verbeteren en jonge wetenschappers te betrekken bij onderzoek, organiseert EuroSDR de EuroSDR 2022 Award wedstrijd voor het beste proefschrift met betrekking tot geo-informatiewetenschap.

De prijs wordt uitgereikt sinds 2016 voor hedendaagse proefschriften die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van geo-informatiewetenschap. Om in aanmerking te komen, moet een proefschrift in de periode van januari 2021 tot juli 2022 succesvol zijn verdedigd. Het onderwerp moet verband houden met een of meer van de onderzoeksgebieden die onder de EuroSDR-commissies vallen. Alleen kandidaten die hun doctoraatsstudie in Europa hebben afgerond kunnen meedoen.

Aanvragen moeten bestaan uit:

  • Een begeleidende brief waarin de belangrijkste bijdrage/impact van het onderzoek in het proefschrift vanuit NMCA-perspectief wordt beschreven (maximaal 300 woorden in het Engels);
  • Een PDF-kopie van het met succes verdedigde proefschrift (in elke Europese taal);
  • Een uitgebreide samenvatting van het proefschrift (1.000 – 1.500 woorden in het Engels);
  • Een certificaat met vermelding van de datum van de succesvolle verdediging van het proefschrift;
  • Onafhankelijke beoordelingen van het proefschrift voor zover beschikbaar, bijvoorbeeld van de proefschriftonderzoekers;
  • Curriculum Vitae van de aanvrager;
  • Een video over de wetenschappelijke inhoud van het proefschrift (facultatief, max. drie minuten in het Engels).

Hoewel het optioneel is, worden de aanvragers sterk aangemoedigd om een korte videopresentatie te geven waarin zij een overzicht geven van de doelstellingen, methoden, belangrijkste bevindingen en wetenschappelijke impact van hun proefschrift.

Al het aanvraagmateriaal moet uiterlijk op 20 augustus 2022 worden toegezonden aan het EuroSDR-secretariaat. Het zal worden beoordeeld door een comité dat is goedgekeurd door de Raad van Afgevaardigden van de EuroSDR. Uiterlijk op 20 september 2022 zal worden meegedeeld welk proefschrift is geselecteerd.

De auteur van het geselecteerde proefschrift wint een prijs van 500 EUR en zal worden uitgenodigd om zijn/haar werk te presenteren op de 141e vergadering van de Raad van Afgevaardigden van de EuroSDR in november 2022.

Neem voor inlichtingen contact op met dr. Anka Lisec, EuroSDR Commission 5 – Knowledge Transfer.

Beeld: Khodan Nataliya/Shutterstock