Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFIG Working Week 2020 komt naar Amsterdam

FIG Working Week 2020 komt naar Amsterdam

Woensdag 4 mei 2016Afbeelding FIG Working Week 2020 komt naar Amsterdam

FIG Working Week 2020 komt naar Amsterdam

Vandaag, vrijdag 6 mei, is in Christchurch, Nieuw Zeeland, door het FIG (International Federation of Surveyors)  gestemd over de locatie van de Working Week in 2020.

De  Working Week is een jaarlijkse bijeenkomst. Het FIG secretariaat en bestuur organiseert  in samenwerking met de lokale gastheren een aantal seminars, presentaties en beurs. Op deze manier kunnen de programma’s van de verschillende commissies verder uitgewerkt worden.

Na een presentatie van de Nederlandse delegatie (Geo-informatie Nederland, Kadaster, ITC, Universiteit Twente en GIM International) op maandag 2 mei, is Amsterdam verkozen boven Interlaken (Zwitserland).

Het voorgestelde thema van de Working Week in mei 2020 ¹ is ‘Smart Surveyors for Land and Water Management’.
Naar verwachting komen ongeveer 1500 deelnemers uit de hele wereld naar de RAI in Amsterdam om de stand van zaken over het thema met elkaar te bespreken. Ook zal aandacht besteed worden aan de benodigde competenties voor de toekomst, zodat de vakkennis up to date blijft.

“Wij zijn trots dat we de FIG Working Week 2020 mogen organiseren in Amsterdam en kijken er vol vertrouwen naar uit. We willen, samen met de deelnemers, ons vak en vaardigheden verder ontwikkelen t.b.v. de uitdagingen voor een duurzame wereld.” Peter Hoogwerf, voorzitter organisatie comité.

Meer informatie:
Marien de Bakker, Bestuurslid GIN  tel. 06-46141177 / M.deBakker@geo-info.nl
Paula Dijkstra, Kadaster, tel. 06-52062323 / paula.dijkstra@kadaster.nl

Informatie over FIG: http://www.fig.net/

¹ precieze datum wordt nog vastgesteld