Ga door naar hoofdcontent
NieuwsFIG Working Week – Call for Papers

FIG Working Week – Call for Papers

Vrijdag 14 oktober 2022Afbeelding FIG Working Week – Call for Papers

Van 28 mei t/m 1 juni 2023 wordt in Orlando, Florida (VS) de grootste en meest prestigieuze conferentie van landmeetkundige en geospatiale professionals gehouden: de FIG Working Week. In verband daarmee doet de FIG een verzoek om presentaties in te dienen (Call for Papers).

Het algemene thema is: Onze wereld beschermen, nieuwe grenzen veroveren. Dit thema is bedoeld om landmeetkundige en geospatiale professionals te inspireren om door middel van technologie, ervaring, samenwerking en goede wil te werken aan een betere toekomst. Nu de wereld en het klimaat veranderen, streeft FIG er expliciet naar om de vooruitzichten voor de toekomstige generaties te verbeteren, door het inzetten van kennis en instrumenten voor het meten, monitoren en voorspellen.

Van elkaar leren

Een van de kenmerken en een onderscheidend kenmerk van FIG-conferenties is dat deskundigen uit alle verschillende gebieden van de landmeetkunde bij elkaar worden gebracht om van elkaar te leren en de samenwerking te verbeteren, inclusief landmeters, geospatiale deskundigen, taxateurs, kwantitatieve landmeters, hydrografische landmeters etc. Iedereen kan een paper indienen, dat is zeker niet alleen weggelegd voor hoofdonderzoekers of industrieel experts.

De deadline voor het indienen van een paper hangt er vanaf of er een peer-review nodig is (het paper wordt beoordeeld door deskundige collega’s). Is dat het niet het geval, dan kan de samenvatting voor 15 januari 2023 worden ingediend en het volledige paper voor 28 februari 2023. Is er wel een peer-review nodig dan is de deadline 15 november 2022.

Kijk voor meer informatie over de FIG Working Week in de agenda.
Beeld: APChanel/Shutterstock

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *