Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGemeenten willen uitstel Omgevingswet tot 2024

Gemeenten willen uitstel Omgevingswet tot 2024

Woensdag 30 november 2022

Zo’n 20 voornamelijk grote gemeenten ziet het niet zitten om de Omgevingswet al op 1 juli volgend jaar te laten ingaan, meldt het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur. Een verantwoorde invoering van die wet zou op zijn vroegst op 1 januari 2024 kunnen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) sluit zich daarbij aan.

Eindhoven en Tilburg dienden een motie bij de VNG in om de wet pas minimaal 6 maanden na de finale besluitvorming in werking te laten treden, nadat de Adviescommissie ICT liet weten dat zes maanden uitstel (1 juli in plaats van 1 januari 2023) onvoldoende is om het onderliggende digitale stelsel op orde te krijgen.

De motie wordt ondersteund door Den Haag, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Oss, Den Bosch, Helmond, Amersfoort, Heerlen, Assen, Haarlemmermeer, Nijmegen, Beuningen, Waalwijk, Maastricht en Gouda én door het bestuur van de VNG. Dat stelt dat de motie bevestigt dat gemeenten deze wet wel willen, mits aan een aantal randvoorwaarden is voldaan, zoals voldoende voorbereidingstijd.

Vrijdag 2 december stemmen de 344 gemeenten tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNG in Utrecht over de motie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *