Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeo-Info 3 slaat de komkommertijd over

Geo-Info 3 slaat de komkommertijd over

Woensdag 20 september 2023Afbeelding Geo-Info 3 slaat de komkommertijd over

Deze zomer was er geen sprake van komkommertijd, zegt redacteur Peter Weenink in zijn voorwoord voor de Geo-Info 3. En dat is te zien: het ledenmagazine van GIN staat weer boordevol interessante én amusante artikelen en verslagen van bijeenkomsten.

Daar waren natuurlijk de verenigingsactiviteiten in het voorjaar, zoals de GeoBuzz als hét netwerkevent van het jaar in deze sector en de aansluitende GIN Zomer Barbecue. Maar ook een gedetailleerd verslag van een bijzonder bezoek van GIN-leden aan de tentoonstelling Open Kaart. En meer verenigingsnieuws in de splinternieuwe rubriek #GINFluencers.

Buitenland

Het buitenland is deze keer ook goed vertegenwoordigd. Zo zijn er verslagen van de World-FIG bijeenkomst in Orlando (VS) en de CLGE in Roemenië, vertelt een GIS-specialist uit Oekraïne over werken in oorlogsgebied (“Er kan altijd een Russische raket komen”) en zijn er drie reviews van digitale wandelkaarten voor Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Altijd leuk om na de gloeiend hete zomer wat actievere uitstapjes te plannen in de wat koelere herfst. Wie niet graag alleen wandelt, kan tegenwoordig trouwens op zoek naar de liefde met een nieuwe dating-app die via geolocatie laat zien wiens paden je hebt gekruist.

Concrete ontwikkelingen

En dan zijn er nog meer interessante artikelen, bijvoorbeeld het vervolg op het bekroonde (best gelezen) artikel over Zicht op Nederland. Dit keer gaat het over de stap van visie naar werkagenda. Concrete ontwikkelingen dus rondom het geodatafundament. Maar goed ook, want omgevingsdata zijn hard nodig, bijvoorbeeld voor de energietransitie. ‘De vraag explodeert’, constateert MUG Ingenieursbureau. Dat geldt ook voor de stedenbouw die steeds complexer wordt. Hulpmiddelen als de 3D Cityplanner komen daarbij van pas. Of een andere app: Planspace, die ze bij IMAGEM zien als reddingsboei van de Omgevingswet.

Dit en nog veel meer is te lezen in Geo-Info 3. Dat verschijnt als fysiek magazine. Alle tijdschriften zijn voor leden en abonnees ook online te lezen op deze website. Voor wie nog geen toegang heeft: het is nooit te laat om lid te worden!

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *