Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeo-Info krijgt nieuw bladmanagement

Geo-Info krijgt nieuw bladmanagement

Dinsdag 1 december 2020Afbeelding Geo-Info krijgt nieuw bladmanagement

Het GIN-bestuur heeft het besluit genomen om vanaf 1 januari 2021 het bladmanagement van Geo-Info onder te brengen bij Performis uit ‘s-Hertogenbosch. Performis is een specialist in uitgeven én publishing met aantoonbare ervaring in de ondersteuning van beroeps- en brancheorganisaties.

Gezien de veranderende behoefte van communicatie en verbondenheid binnen ledenorganisaties was de vereniging toe aan het inslaan van een nieuwe weg. Wij zijn ervan overtuigd, dat deze verandering de betrokkenheid van onze leden verder zal versterken. Overigens blijft onze huidige facilitaire partner MOS de vereniging het komende jaar wel gewoon ondersteunen met het verenigingsmanagement en de website. Een dankwoord van onze hoofdredacteur na zo vele jaren van prettige samenwerking is dan ook op zijn plaats.

Ron Rozema – bestuursvoorzitter GIN

Eind 2013 kwam ik Edith Koetsier van MOS voor het eerst tegen in Amersfoort op het event 10 jaar GIN. Zij zei tegen mij: ‘Dus jij komt bij de redactie? Wat leuk, een vrouw.’ Inmiddels ben ik sinds enkele jaren hoofdredacteur en ben ik zeker niet de enige vrouw in de redactie. In de jaren dat ik met MOS heb samengewerkt staan me vooral de vriendelijkheid en flexibiliteit bij. Edith, die altijd even Adri van en naar het station bracht bij de redactievergaderingen, later deed José Broekhuizen dat. José was een oud-collega van mij bij DHV, wij hadden al eerder samengewerkt. Zij was ons wandelend geheugen bij Geo-Info, als iemand wist wat er was afgesproken was of waar beeld of eerdere artikelen te vinden waren, dan wist José dat. En ook: als er iets geregeld moest worden, dan had José het al gedaan.

Flexibiliteit is een groot goed als je werkt met een redactie van vrijwilligers. Natuurlijk wordt er met een productieplanning gewerkt. Toch kwam het voor dat kopij iets later kwam of in een ingewikkelde opmaak of dat afbeeldingen niet de juiste resolutie hadden. José en Edith raakten er niet van in de stress. Samen losten we het op en wisten we elke keer op tijd een mooie uitgave te maken. Niet in de laatste plaats door vormgever Martin Kelder, bescheiden opererend achter de schermen. In mijn tijd heb ik wel wat wisselingen in de eindredactie meegemaakt. Edith was dan de ‘vliegende keep’ (wat zij erg goed deed, zij kende GIN immers al lang en had daarmee gevoel ontwikkeld voor de content), want eigenlijk had zij een managementrol. Korte tijd deed Deirdre de eindredactie, Lisa Petersen ruim een jaar (zeer consciëntieus) en sinds begin dit jaar doet Sam Dekkers de eindredactie en zijn de taken van José overgenomen door Caroline Knobbe.

MOS heeft circa 10 jaar het bladmanagement van Geo-Info gedaan. Een samenwerking met de nodige ups en downs. Dat er na zo’n tijd behoefte is aan vernieuwing is misschien niet zo gek. U als lezer mag in 2021 daarom een fris Geo-Info tegemoet zien. Voor nu dank ik MOS en iedereen die bij de productie van Geo-Info betrokken is geweest.

Sytske Postma – hoofdredacteur

Op de foto: José Broekhuizen (rechts) en Sytske Postma bij de GIN-stand op Geobuzz 2018. (Foto: Adri den Boer).

Auteurs

Afbeelding voor Sytske Postma

Sytske Postma

Volledige biografie
Afbeelding voor Ron Rozema

Ron Rozema