Ga door naar hoofdcontent
Nieuws‘Geobuzz 2023 laat zien dat er een nieuwe wind waait’

‘Geobuzz 2023 laat zien dat er een nieuwe wind waait’

Woensdag 5 juli 2023Afbeelding ‘Geobuzz 2023 laat zien dat er een nieuwe wind waait’

De achtste editie van de Geobuzz had wel wat weg van een festival, met pagodetenten en foodtrucks, buiten op een zonnig plein tussen de gebouwen van de oude Prodentfabriek in Amersfoort. De Nieuwe Stad, heet deze locatie en dat blijkt: vernieuwing stond centraal tijdens dit tweedaagse netwerk-evenement voor de Nederlandse geo-informatie community.

Niet alleen de locatie en de stijl waren nieuw, ook het programma was anders dan in voorgaande jaren. Zo sloot er met Earth Valley naast Geo-Informatie Nederland en Geobusiness Nederland een nieuwe partner aan en werden er in het inhoudelijke programma ook accenten gelegd op geodata voor maatschappelijke thema’s.

“Die combinatie is zeker nuttig voor mensen die bezig zijn met zaken als energie en klimaat, maar ook voor mensen die analyses en ondersteundende data leveren. Dat kwam goed naar voren in deze editie van de Geobuzz”, zegt Carline Amsing, de -ook nieuwe- Verenigingsdirecteur van GIN.

“Ik heb de cijfers nog niet binnen en we moeten nog evalueren, maar we kijken terug op een geslaagd evenement, met minstens zo veel bezoekers als de vorige edities”, zegt ze. “Vooral de festivalsfeer sprak veel mensen aan. Het is een heel nieuwe, ontspannen manier van netwerken.”

Zomer BBQ

GIN Zomer BBQ
GIN Zomer BBQ

Ook werd het traditionele formele GIN Gala voor bestuurders en genodigden aan het eind van de eerste Geobuzz-dag vervangen door een barbecue in de buitenlucht, die voor iedereen toegankelijk was. “Er kwamen veel positieve reacties op deze aanpak en we zagen dan ook dat er een breed publiek op af kwam; zo’n 100 mensen uit allerlei hoeken van de geosector.” Daarmee sluit dit evenement naadloos aan bij de doelstelling van GIN om een ontmoetingsplek en uitwisselingsplatform te zijn voor alle mensen in de geosector, ongeacht hun herkomst, leeftijd, specialisatie of werkplek.

Tijdens de GIN Zomer BBQ werd onder meer de GIN Activiteiten Commissie en de redactie van het vakblad Geo Info in het zonnetje gezet, en het best gelezen artikel van het afgelopen seizoen uitgeroepen: ‘Naar een gezamenlijk geodatafundament’ van Ruud van Rossem. Op de tweede dag van de Geobuzz stonden de studenten centraal. Zie hiervoor ook: ‘Hoe vind je je droombaan in de geosector?

“Wat we in ieder geval hebben laten zien is dat de vereniging in beweging is en dat er een nieuwe wind waait”, zegt Carline. “Ik hoop dat we volgend jaar weer zo’n mooi evenement mogen organiseren en daarmee een brede groep aan geïnteresseerden aantrekken.”

Bekijk hier de aftermovie van de eerste Geobuzz-dag, de Zomer BBQ en de prijsuitreiking:

De aftermovie van het studentenprogramma op de tweede Geobuzz-dag (22 juni) is te vinden op het YouTube kanaal van Geo-Informatie Nederland.

De Geobuzz is een gezamenlijk evenement van Geo-Informatie Nederland, Geobusiness Nederland en Earth Valley in samenwerking met Sense Events. De GIN Zomer BBQ werd mogelijk gemaakt door de volgende GIN-partners:

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *