Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeoCarrière maakt jongeren enthousiast voor de geosector

GeoCarrière maakt jongeren enthousiast voor de geosector

Dinsdag 28 juni 2022Afbeelding GeoCarrière maakt jongeren enthousiast voor de geosector

Geo Informatie Nederland (GIN) gaat campagne voeren om méér mensen enthousiast te maken over werken in de geosector of het volgen van een opleiding in dit boeiende en veelzijdige vakgebied. In september lanceert GIN het innovatieve digitale arbeidsmarktplatform GeoCarrière. Tegelijkertijd verschijnt bij Geo Info Magazine een gedrukte GeoCarrière-special in een extra oplage. Deze wordt ook onder studenten verspreid.

Zoals overal in de techniek, hebben bedrijven in de geosector te maken met een krappe instroom aan studenten. Soms heeft dat te maken met onwetendheid over de belangrijke maatschappelijke uitdagingen waarin geo-experts een rol spelen, of met de prachtige techniek die daarin wordt toegepast. Vaak gaat het echter ook om onbekendheid met de bedrijven die in de geo sector actief zijn en onduidelijkheid over de carrièreperspectieven.

Met het digitale platform en de speciale uitgave GeoCarrière wil GIN de aansluiting tussen student, (zij instromers) en arbeidsmarkt verbeteren:

  • GeoCarrière digitaal verbindt vraag en aanbod. Zo vinden studenten, zij instromers en geo professionals er een permanent overzicht van interessante werkgevers en opleidingsmogelijkheden en een actueel aanbod van vacatures, stageplaatsen en afstudeeropdrachten.
  • GeoCarrière print biedt bedrijven, instellingen en organisaties de mogelijkheid om zich te presenteren als aantrekkelijke werkgever, opleider of dienstverlener. Deze special verschijnt in een extra grote oplage, wordt met Geo Info Magazine gestuurd naar alle leden van GIN, de abonnees van Geo Info Magazine en naar studenten (mbo/hbo/wo).

GeoCarrière is ontwikkeld door GIN in samenwerking met kennisinstellingen en Performis BV. Performis is de vaste mediapartner van GIN, uitgever van Geo Info Magazine en ontwikkelaar van www.geoinformatienederland.nl.

Bedrijven/instellingen die stagemogelijkheden of afstudeeropdrachten bieden óf willen deelnemen aan GeoCarrière, de campagne willen ondersteunen en benieuwd zijn naar de mogelijkheden, kunnen zich hier melden: etienne@performis.nl, tel. 073 689 58 89.

Beeld: Gorodenkoff/Shutterstock

Reacties

  • Marien
    30 juni 2022

    mooi initiatief

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *