Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeodata bij NOS Op 3: klimaatbestendig wonen

Geodata bij NOS Op 3: klimaatbestendig wonen

Vrijdag 5 april 2024Afbeelding Geodata bij NOS Op 3: klimaatbestendig wonen

In het televisieprogramma NOS Op 3 legt Dennis Hoogeveen uit dat je bij het kopen van een huis de toekomstige klimaatrisico’s kunt nagaan. Maar hoe? Een klimaatlabel voor huizen bestaat (nog) niet. Daarom zocht Dennis uit waar je in de toekomst het meest klimaatbestendig kunt wonen.

Dit zijn de vijf besproken klimaatrisico’s: overstromingsgevaar, natuurbranden, de kans op paalrot, het risico op verzakking en de rol van hitte. Dit televisie-item werd gemaakt met dank aan Jart Ligterink van ingenieursbureau Sweco en NOS-klimaatredacteur Judith van de Hulsbeek voor het inhoudelijk meekijken en bijsturen van het script.

NOS Op 3: Een stresstest voor je adres

Data opvragen

De gebruikte data komen uit de Klimaateffectatlas. Wil je data uit de Klimaateffectatlas gebruiken in je eigen GIS-omgeving? Dat kan op twee manieren: Je kunt de achterliggende GIS-data downloaden, of inladen als online kaartservices in WMS-formaat (Web Mapping Services). Daarnaast heeft GIS-leverancier Esri Nederland de kaartlagen beschikbaar gemaakt op de website van ArcGIS. Het is bij het gebruik van deze formaten niet mogelijk om de kaartlagen te bewerken.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *