Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeomatics Day scriptieprijs voor 3D reconstructie op basis van historische kaarten

Geomatics Day scriptieprijs voor 3D reconstructie op basis van historische kaarten

Maandag 14 november 2022

Camille Morlighem uit België is de winnaar van de Geomatics Day Thesis Award 2022. Dat werd vorige week bekend gemaakt tijdens de Geomatics Day van TU Delft op 10 november.

Op deze dag presenteerden studententeams hun projecten online en aan het publiek in de zaal. Ook gaf de Deense professor Lars Bodum een key-note speech. Aan het eind van de middag werd de prijs voor de beste scriptie van 2022 uitgereikt. Camille Morlighem won deze onderscheiding voor haar scriptie over de automatische reconstructie van 3D-stadsmodellen op basis van historische kaarten.

De reconstructie van deze modellen met behulp van historische data gebeurt gewoonlijk handmatig. Het is een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Camille onderzocht in hoeverre dit proces kan worden geautomatiseerd en welke uitdagingen daarbij moeten worden overwonnen.

Camille behaalde haar bachelorsdiploma Geografie aan de Universiteit van Namen in België en daarna haar master in Geomatica aan de TU Delft. Bij het departement Geografie van de Universiteit van Namen werkt zij momenteel aan een dissertatie over het in kaart brengen van malariarisico’s in Senegal met behulp van teledetectie.

Een samenvatting van de winnende masterscriptie is online te lezen. Onderaan de pagina is de scriptie ook als PDF te downloaden.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *