Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeoStrategieDag en DSO Hackaton: dubbel-evenement in Fort Lent

GeoStrategieDag en DSO Hackaton: dubbel-evenement in Fort Lent

Vrijdag 18 augustus 2023Afbeelding GeoStrategieDag en DSO Hackaton: dubbel-evenement in Fort Lent

Het historische Fort Lent wordt op 14 september overspoeld door geoprofessionals. Zij komen naar het dorpje bij Nijmegen voor de GeoStrategieDag én voor een DSO-Hackaton over de Omgevingswet.

De GeoStrategieDag is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door GIN-partner Ruimteschepper in samenwerking met GeoExperts, NieuwlandGeo en GeoBIMexperts. Tijdens de dag komen de belangrijkste thema’s die de transformaties in de Geo-Informatiehuishouding beïnvloeden aan bod.

Zo zijn er ’s ochtends key-notes over Zicht op Nederland vanuit BZK, Informatiemanagement als topsport en de impact van de Omgevingswet en daarmee ook die van geo-informatie op de de nieuwe eisen rondom onder andere participatie.

Het middagprogramma bevat 3 parallel-tracks over het gezamenlijk geo-datafundament, arbeidsmarkt & opleidingen en locatie-intelligentie in bedrijfsprocessen. Daarna volgt een spectaculaire beeldende presentatie over 3D-GeoInformatie in het oude Egypte.

DSO Hackaton

Tijdens de gehele GeoStrategieDag vindt in Fort Lent ook de DSO-hackaton plaats rondom het Open Stelsel Derden Omgevingswet, onder begeleiding van het team Omgevingswetdiensten & Ruimtelijke plannen van GIN-partner Het Kadaster.

De hackaton is toegankelijk voor softwareontwikkelaars en technisch consultants die bekend zijn met het programmeren met behulp van API’s. Deelname in teamverband is daarbij welkom, bijvoorbeeld samen met een klant/gebruiker, informatieanalist, architect of business developer.

De dag wordt besloten met een borrel en walking diner. Kijk voor meer informatie en aanmelden in de agenda.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *