Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeoWeek 2016

GeoWeek 2016

Vrijdag 8 januari 2016Afbeelding GeoWeek 2016

Update GeoWeek 2016 (d.d. 7 maart 2016): Inschrijving geopend!

In mei 2016 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de tiende GeoWeek.

Van 23 t/m 27 mei 2016 zullen leerlingen in hun eigen omgeving kennis maken met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door ‘zelf te doen’ ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Inschrijvingen voor scholen zijn open, bekijk hier welke bedrijven er dit jaar allemaal een expeditie aanbieden.

Februari 2016: Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek!

In 2016 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de tiende editie van de GeoWeek! Van 23 t/m 27 mei 2016 zullen weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie gaan met aardrijkskunde. Ze maken dan kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, bijvoorbeeld in de bodem-, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar o.a. aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, inspecteerden of onze dijken veilig zijn, onderzochten de kwaliteit van het water in het slootje naast de school of analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel.

Door ‘zelf te doen’ ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 PO en klas 1-3 VO krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel of studiekeuze.

Als GeoProfessional kunt u leerlingen een gastles aanbieden, samen op veldwerk gaan of de leerlingen een kijkje geven in uw bedrijf. Wij noemen dit ‘op expeditie’. U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt.
Bedrijven en organisaties kunnen tot maart hun expedities opgeven. Deelname is gratis. Kijk op www.geoweek.nl voor meer informatie.

De GeoWeek wordt financieel mogelijk gemaakt door Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond (ENBO), KNAG, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Unie van Waterschappen.