Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeoWeek 2024 komt er aan!

GeoWeek 2024 komt er aan!

Dinsdag 30 januari 2024

Vanaf maandag 26 februari 2024 staan de expedities van de aankomende GeoWeek online. Scholen boeken daar voor hun klassen expedities waarin geo-informatie centraal staat.

Van 13 tot en met 24 mei 2024 biedt de jaarlijkse GeoWeek een week vol aardrijkskundige expedities voor leerlingen van groep 7/8 van de basisschool en de eerste drie schooljaren van het voorgezet onderwijs. Veel Nederlandse geobedrijven hebben een expeditie aangemeld.

Week duurt twee weken
Nieuw dit jaar is dat de GeoWeek twee weken duurt. Dit vergroot de kans dat er een geschikte excursie tussen zit in de toch al drukke schoolplanningen. Docenten kunnen met hun klas gaan landmeten met het Kadaster, chillplekken in kaart brengen in de eigen woonwijk, een bodemprofiel maken of speuren naar sporen uit het verleden.

Geo = aardrijkskunde in de praktijk
Tijdens de GeoWeek gaan leerlingen aan de slag met aardrijkskunde in de praktijk. ‘Zelf doen’ staat centraal tijdens de GeoExpedities. Er zijn drie soorten expedities: je kunt met je klas op veldwerk met een professional, op bezoek bij een bedrijf of je nodigt een professional uit in de klas.

De GeoWeek en de docent
De expedities worden zo goed mogelijk ingepast in het bestaande onderwijs. Als docent heb je altijd vooraf contact met de organisator om het niveau af te stemmen. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten. Ten eerste ervaren de leerlingen ervaren de relevantie van aardrijkskunde voor de wereld om hen heen; ten tweede laat de beroepspraktijk de goede toekomstmogelijkheden in de geosector zien.

geoweek.nl

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *