Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGeoweek maakt scholieren enthousiast voor de geosector

Geoweek maakt scholieren enthousiast voor de geosector

Dinsdag 21 februari 2023

In de week van 8 t/m 12 mei is het GeoWeek 2023. Dé kans voor professionals uit de geosector om leerlingen van 10 t/m 15 jaar kennis te laten maken met de leuke kanten van het vak.

Sinds 2006 doen aan de GeoWeek elk jaar zo’n 5.000 leerlingen mee. Ze gaan in heel Nederland op veldwerk, bedrijfsbezoek of krijgen een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water-, of geo-informatiesector. ‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Zo doen de leerlingen bijvoorbeeld grondboringen en landmetingen, leren ze digitale kaarten maken of ontdekken ze of de dijken wel stevig genoeg zijn. Zo worden leerlingen zich bewust van de praktijk van aardrijkskunde en het belang ervan.

Op deze manier maken de organisatoren en deelnemende bedrijven leerlingen van groep 7/8 van de basisschool en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs (die een studierichting moeten kiezen) enthousiast voor een toekomst in de geo. Dat is belangrijk, gezien de krappe arbeidsmarkt en de groeiende vraag naar nieuwe medewerkers. Dit jaar werken o.a. Geobusiness Nederland, Esri, Facto Geo en Het Kadaster mee.

De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en wordt mogelijk gemaakt door het Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond, Het Kadaster, Watereducatie.nl, de Unie van Waterschappen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Doe mee!

Ook een excursie, veldwerk of gastles organiseren? Bedrijven en instellingen in de geosector die willen meewerken met de GeoWeek zijn van harte welkom. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 maart via het online formulier.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *