Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGroeiende instroom Geo-masteropleidingen
Nieuws Geo-TG

Groeiende instroom Geo-masteropleidingen

Vrijdag 16 december 2022

Nieuws Geo-TG is een rubriek waarin we de ontwikkelingen op het gebied van ‘Geo-information Technology & Governance’ bij de TU Delft delen.

De instroom bij de Nederlandse MSc Geo-informatie-opleidingen liet bij de start van het nieuwe academische jaar 2022-2023 in de meeste gevallen een gestage groei zien. De MSc Geomatics van de TU Delft/Bouwkunde verwelkomde dit jaar 37 studenten (een groei van 32 procent ten opzichte van vorig jaar). 54 procent is vrouw en 73 procent internationaal student. Het is opnieuw een groep studenten met zeer diverse achtergronden.

De MSc Track Geoscience and Remote Sensing bij de TU Delft/ Civiele Techniek en Geowetenschappen is dit jaar opgegaan in de bredere master Applied Earth Science met een instroom van 40 studenten. In het tweede semester kiezen de studenten een specialisatie. Earth Observation is een van de vier opties.

De MSc Geo-Information Science van Wageningen University kent dit studiejaar een hele mooie instroom van 68 studenten (een groei van 55 procent vergeleken met vorig jaar), waarvan 60 procent vrouw en 30 procent internationaal student. Ook deze groep studenten kent veel verschillende vooropleidingen.

De MSc Geo-information Science and Earth Observation van de Universiteit Twente/ITC heeft een totale instroom van 80 (een groei ten opzichte van vorig jaar van 18 procent), waarvan 40 procent vrouw. De MSc Spatial Engineering, eveneens bij de Universiteit Twente/ITC, heeft een instroom van 15 studenten (een groei van 36 procent), waarvan 77 procent vrouw.

Tot slot telt de MSc GIMA, de gezamenlijke opleiding van de UU, WUR, UT en TUD, een instroom van 28 studenten (een krimp van 36 procent ten opzichte van vorig jaar), waarvan 32 procent vrouw is. 14 procent studeert parttime, en 32 procent komt uit het buitenland.

We wensen de studenten een fijne studietijd toe.

MSc Geomatics aan de TU Delft/faculteit Bouwkunde (eerste- en tweedejaars).

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *