Ga door naar hoofdcontent
NieuwsHandboek locatie-ontwikkeling: Verliefd Verloofd Gebouwd

Handboek locatie-ontwikkeling: Verliefd Verloofd Gebouwd

Vrijdag 14 oktober 2022Afbeelding Handboek locatie-ontwikkeling: Verliefd Verloofd Gebouwd

De plekken waar we verblijven, ze geven ons leven vorm. Het vakgebied locatieontwikkeling is volop in beweging. Nieuwe inzichten, veranderende behoeften en grootse uitdagingen vragen om een andere kijk op locaties. Eentje die de mens, onze leefomgeving en de planeet centraal stelt.

Lot Frijling, die twintig jaar ervaring heeft met locatieontwikkeling, introduceert in haar Handboek Conceptontwikkeling een methode om waardevolle locaties te realiseren die rendement opleveren op maatschappelijk, ecologisch en economisch niveau.

Analogie

Aan de hand van de analogie van de liefde worden lezers meegenomen in de drie stappen: conceptanalyse, conceptcreatie en conceptrealisatie, oftewel: Verliefd, Verloofd, Gebouwd. Het boek beschrijft vele aansprekende cases uit binnen-en buitenland, inspiratie van vakgenoten en diverse tools.

Het boek is bedoeld voor iedereen met een hart voor de plekken waar we wonen, werken, ontmoeten, ontspannen, leven; van professionals tot studenten, van projectontwikkelaars tot architecten, van beleidsmakers tot bouwers en van locatie-eigenaren tot eindgebruikers.

Kijk voor meer informatie op de website van uitgeverij Lannoo.
Beeld: RoyalhaskoningDHV

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *