Ga door naar hoofdcontent
NieuwsHAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2023

HAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2023

Vrijdag 24 maart 2023Afbeelding HAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2023

Bedrijven, studenten en overheden ontmoetten elkaar op 9 maart tijdens de HAS Geo Experience in ‘s-Hertogenbosch. Zij vierden de samen het 75-jarig bestaan van de HAS Green Academy, maar vooral ook het tienjarig bestaan van de opleiding Applied Geo-Information Sciences (AGIS), die voorheen bekend stond onder de naam Geo Media & Design.’

“Hier komt het allemaal samen. Hier zorgen we voor het vliegwiel van de quadruple helix”, aldus Maurits Dorlandt, inspirator, dagvoorzitter en docent AGIS. Het binnenhalen van het geo-werkveld is volgens hem pure noodzaak: veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe medewerkers en de huidige studenten weten nog niet goed wat er te doen is, wat ze willen en waarom ze het willen. “Hier merkte ik aan de presentaties dat de oogjes open gingen en de hartjes sneller begonnen te kloppen”.

Onder de aanwezigen waren meerdere oud HAS-studenten die tegenwoordig werkzaam zijn in de geo-sector. Ook kwamen we tijdens de Geo Experience een aantal partners tegen van Geo-informatie Nederland, die op zoek zijn naar talent. “Wij groeien hard, dus we hebben ook heel snel nieuwe mensen nodig”, zei bijvoorbeeld Otto Huisman van Cadac tijdens de bedrijvenpitch. Patrick de Groot van IMAGEM benadrukte dat de geo-sector slimme mensen nodig heeft met gedegen kennis, die niet te gauw denken dat het wel goed genoeg is. Zeker in deze tijd van Insta, flitsbezorgers en ChatGPT worden steeds hogere eisen gesteld aan geo-oplossingen: “Het moet snel, het moet simpel en overal te gebruiken zijn. Dat kan, maar het vraagt wel wat van de applicaties en van de mensen die ze bouwen.”

Bedrijven, studenten en overheden ontmoetten elkaar op 9 maart tijdens de HAS Geo Experience in ‘s-Hertogenbosch. Zij vierden de samen het 75-jarig bestaan van de HAS Green Academy, maar vooral ook het tienjarig bestaan van de opleiding Applied Geo-Information Sciences (AGIS), die voorheen bekend stond onder de naam Geo Media & Design.

Voor wie de Geo Experience heeft gemist of wil herbeleven: de video-impressie van het event staat nu online.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *