Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOok aandacht voor de ondergrond op Wereld Bodem Dag

Ook aandacht voor de ondergrond op Wereld Bodem Dag

Dinsdag 5 december 2023

Vandaag, 5 december, is het Wereld Bodem Dag. Ieder jaar organiseert de FAO (de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties) deze wereldwijde dag om bewustwording te creëren over het belang van een gezonde bodem voor het functioneren van ecosystemen en voor ons welzijn. Wereld Bodem Dag is de dag waarop wereldwijd honderden organisaties aandacht vragen voor onze bodem.

Dat geldt ook voor het programma BRO, de Basisregistratie Ondergrond van het Ministerie van BZK. BRO legt gegevens vast over de ondiepe en diepe ondergrond in Nederland. Door deze data transparant, overzichtelijk en toegankelijk te maken voor iedereen, draagt BRO een steentje bij aan zorgvuldig benutten en beschermen van de ondergrond. Goede data, dataproducten en visualisaties zijn des te belangrijker omdat de ondergrond onzichtbaar is. Zo wordt integrale ruimtelijke ordening van boven- én ondergrond mogelijk. Dit is cruciaal bij onder andere de energietransitie, klimaatadaptatie, woonopgave en economische groei. Kijk voor praktijkvoorbeelden op de website van BRO.

De FAO houdt op Wereld Bodem Dag de conferentie ‘Soil and water: a source of life’ in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, 140 kilometer zuidelijk van Dubai waar momenteel de klimaatconferentie COP28 plaatsvindt. Kijk voor meer informatie over Wereld Bodem Dag en evenementen wereldwijd op de website van de FAO.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *