Het programma van GeoBuzz is bekend!
Dinsdag 29 september 2015GeoBuzz, het landelijke, onafhankelijke en grootschalige congres met beurs rondom geo-informatie maakt haar programma bekend. GeoBuzz vindt plaats op 24 en 25 november 2015 in congrescentrum 1931 in ’s Hertogenbosch.
Het programma laat de relevantie zien van geo-informatie voor maatschappelijke vraagstukken, beheersvraagstukken en innovatie. In 120 workshops, 3 debatten, 22 GeoTalks en 14 bedrijfspresentaties (ook voor studenten) wordt de actuele stand van zaken getoond. Op de beurs zijn rond de 80 bedrijven en organisaties aanwezig.
Keynotes
Keynotes worden gegeven door Ellies Lemkes-Straver van landbouworganisatie ZLTO en ‘scenario thinker’ Daniel Erasmus, die ingaat op het zelf opwekken van energie. De Franse onderzoeker Nicolaas Paparoditis vertelt over 3D- toepassingen in Parijs. Harald Smit van de Politie Landelijke Eenheid gaat in op de rol van geo-informatie bij grote evenementen en operaties zoals de Tour de France.
Bedrijven presenteren zich
Het geo-bedrijfsleven en bedrijven die gebruik maken van geo-informatie voor toegepaste producten zijn volop aanwezig op GeoBuzz. Zij staan op de beurs, geven bedrijfspresentaties en een aantal van hen heeft een speciaal programma in een eigen zaal, waaronder Ruimteschepper en Esri Nederland.
Tweedaagse thema-programma’s
In het AGRI-programma gaat het over percelen en sensing, waarbij drones, satellieten en sensors ervoor zorgen dat boeren steeds meer weten over de opbrengsten van hun land. Tijdens het ENERGIE-programma zijn op een speciaal Energieplein de netleveranciers Enexis, Alliander, Stedin en Delta aanwezig. Op 25 november wordt dit programma afgesloten met een bijzonder spel en een topstukkendebat. In dit debat zijn de vier directeuren van de netleveranciers aanwezig. Het BIM-programma gaat in op de praktijk van BouwInformatieModellen in de bouwsector en er is alle ruimte voor 3D ontwikkelingen. 3D-geoinformatie professor Jantien Stoter verzorgt een geheel middagprogramma over de ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden.
BGT, Inspire, Bodemdaling en Kadaster
Het ministerie van I & M organiseert een tweedaags programma over de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie). Op 1 januari 2016 wordt de BGT verplicht ingevoerd. GeoBuzz is de laatste kans om ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen. Standaardiseringsorgaan Geonovum heeft een tweedaags programma over INSPIRE samengesteld, de Europese samenwerking omtrent geo-informatie en standaardisering. Naast de achtergronden wordt ingegaan op concrete toepassingen, onder andere in de omgevingswet. Op 25 november is er een themaprogramma over de bodemdaling in Groningen onder de naam Open Seismisch Sensorgrid Groningen. Het Kadaster verzorgt in twee zalen workshops en presentaties over maatschappelijke toepassingen van geo-informatie, en daarnaast is er volop aandacht voor het 200-jarig jubileum van De Topografische Dienst, die is ondergebracht bij het Kadaster.
OS Geo, NCG en DataLand
De stichting OS Geo (Open Source) brengt hun jaarlijkse OSGeo.nl dag op 25 november onder bij GeoBuzz. De Nederlandse Commissie voor Geodesie (NCG) organiseert lezingen over aansprekende onderwerpen, zoals 3D-visualisaties bij het KNMI, de zoektocht naar een onontdekt graf van een Egyptische Farao, en over zelfrijdende auto’s. In de zaal van DataLand is er op 24 november veel aandacht voor het sectoraal knooppunt ‘voor en door gemeenten’.
Inschrijving is geopend
Nu het programma bekend is van GeoBuzz kan men zich inschrijven als congresdeelnemer. Dit kan niet alleen individueel, organisaties kunnen een organisatie-deelname bestellen voor meerdere medewerkers. Het is ook mogelijk om alleen de beurs te bezoeken. Dan kan men niet deelnemen aan enig programmaonderdeel. Het programma staat op www.geobuzz.nl. Daar staat meer informatie over deelname-mogelijkheden.
E-mail: info@geobuzz.nl
Twitter: #GeoBuzz_Event
Website: www.geobuzz.nl
Contactpersoon: Herman ter Veen (06-53297741)