Ga door naar hoofdcontent
NieuwsHydrografie studeren op Terschelling
Landmeten op zee

Hydrografie studeren op Terschelling

Dinsdag 29 augustus 2023

Werken in de geo is ongelofelijk veelzijdig. Neem hydrografen. Zeg maar: landmeters op zee. Zij voeren dieptemetingen uit en brengen de structuur van de zeebodem en de beweging van het water in kaart. Daarmee maken ze het baggeraars, overheden en offshorebedrijven mogelijk om hun werk op zee en in de oceanen te doen. Daarnaast draagt de hydrograaf ook steeds vaker bij aan duurzaamheid en veiligheid, denk aan de installatie van windmolens of het opsporen van plastics en explosieven onder water.

Hydrograaf kun je worden door de HBO-opleiding Ocean Technology te volgen aan het Maritiem Instituut Willem Barendtsz (MIWB, een onderdeel van NHL Stenden). Bijzonder: de school ligt op het waddeneiland Terschelling en heeft daar ook een eigen studentencampus, direct aan de haven. Als student zit je dan ook niet de hele dag achter de computer, maar ben je van het begin af aan ook vaak buiten bezig, op het water.

Internationaal erkend

Vroeger stond het MIWB bekend als ‘Zeevaartschool’, tegenwoordig is het een moderne opleiding waar je met high tech meetapparatuur, opleidingsvaartuigen, drones en geo-informatiesystemen werkt. Docent Carolien Nonnekes vertelt in de video trots over ‘haar’ opleiding, die als enige in Nederland gecertificeerd is op het hoogste internationale hydrografische niveau (Cat A). Dit betekent dat je met het diploma van Ocean Technology op zak overal ter wereld terecht kunt.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *