Ga door naar hoofdcontent
NieuwsICT Academie Apeldoorn start post-HBO opleiding Geo-ICT

ICT Academie Apeldoorn start post-HBO opleiding Geo-ICT

Dinsdag 14 juni 2022Afbeelding ICT Academie Apeldoorn start post-HBO opleiding Geo-ICT

De ICT Academie Apeldoorn start op 22 augustus 2022 met een Post HBO Geo-ICT deeltijdopleiding van 18 maanden. Eén dag per week is er een middag- en avondsessie waar er klassikaal les wordt gegeven door ervaren docenten die tevens werkzaam zijn in het vakgebied.

De kern van deze ICT specialisatie ligt bij het maken van digitale kaarten. Die kaarten worden opgebouwd uit meerdere lagen vector- en/of rasterdata. Die data kunnen met behulp van zogeheten Geo processing tools worden geanalyseerd. Daarbij wordt ook scripting met Python behandeld, zodat hiermee een unieke combinatie wordt gevormd van ruimtelijke analyse en programmeren.

Praktijkgestuurd HBO

Het onderwijs is praktijkgestuurd HBO, wat resulteert in samenhangend onderwijs. De post-HBO Geo-ICT opleiding bestaat uit drie leerprojecten van elk een half jaar. Elk leerproject heeft een eigen thema. Studenten verwerven per leerproject gelijktijdig kennis, vaardigheden en beroepskenmerken van een gerelateerd onderdeel in de uiteindelijke beroepspraktijk.

Elk leerproject wordt afgesloten met een integrale praktijkopdracht. Vaak is het mogelijk om de feitelijke beroepspraktijk in de praktijkopdrachten te verwerken. Hierdoor is het geleerde al meteen in het werk toepasbaar.

Vakken

Aankomende Geo-ICT-ers krijgen binnen de leerprojecten interessante en uiteenlopende vakken als Geo Informatie Systemen (GIS), Geodesie, Landmeetkunde, Satellietbeeld interpretatie (Global Monito­ring Techniques), Kadastrale gegevens (Land Registration) en Stedelijke Inrichting (Urban Design). Ook zijn er praktijkopdrachten om middels een Python-programma gegevens uit een basisregistratie op te vragen.

Carrièreperspectief

Na het voltooien van deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als GIS-specialist of Geo-Informatiebeheerder bij een gemeente, defensie, een veiligheidsregio, een provincie, een waterschap of in het bedrijfsleven. Aansluitend aan deze opleiding kun je in 2½ jaar een volledige HBO Bachelor Informatica volgen.

Kijk voor meer informatie op de website van ICT Academie Apeldoorn.

Beeld: Jacob Lund/Shutterstock

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *