Ga door naar hoofdcontent
NieuwsInput gezocht voor Geo-Onderwijsdag 2023!

Input gezocht voor Geo-Onderwijsdag 2023!

Maandag 12 juni 2023

Hoe gaan we in het Geo onderwijs om met nieuwe inzichten in pedagogiek en didactiek, en met de nieuwe mogelijkheden die data, technologieën en toepassingen bieden? Wat past bij de huidige of toekomstige leerdoelen van modules en vakken? Sluiten eindtermen van (geo)opleidingen voldoende op elkaar aan? Welke plaats geven we de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs)?

Over dergelijke vraagstukken organiseert Geo-Informatie Nederland in samenwerking met het Geo Lab van GIN-partner Aeres Hogeschool op 3 november de Geo Onderwijsdag in Almere.

De dag is geïnspireerd door de eerdere NCG MSc GIS onderwijsbijeenkomst in april 2018. De nieuwe Onderwijsdag richt zich echter niet meer alleen op de masteropleidingen, maar op het volledige spectrum: MBO, HBO, WO, van reguliere opleidingen en minoren.

Lever een bijdrage aan het programma!

We zijn nog op zoek naar input voor het programma van de nieuwe Geo Onderwijsdag. Alle voorstellen hiervoor zijn welkom. Mogelijke thema’s zijn bijvoorbeeld:

 • De aansluiting van diverse opleidingen op elkaar en op de arbeidsmarkt;
 • Toetsing van eindtermen (programmatisch toetsen, vermindering van toetsdruk);
 • Stijging kennisniveau (nieuwe eindtermen middelbaar onderwijs, meer algemene kennis in de maatschappij.

Dien je voorstel in verband met de voorbereiding en uitwerking uiterlijk vrijdag 8 september 2023 in bij info@geo-info.nl. Vragen zijn daar ook welkom.

Reacties

 • Marien
  13 juni 2023

  Mooie actie. Denk vooral aan de info, die studenten nodig hebben om keuzes te maken bij doorstuderen

  • Huibert-Jan Lekkerkerk
   28 juli 2023

   Mee eens. Net een voorstel ingediend vanuit ‘ onze’ HBO opleiding Ocean Technology (Hydrografie). Ik zie kansen om het hele geo-veld over en weer te versterken!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *