Ga door naar hoofdcontent
NieuwsInspiratieparade op GeoBuzz

Inspiratieparade op GeoBuzz

Woensdag 2 oktober 2019

De ‘Inspiratieparade’ is nieuw op de GeoBuzz.

Sinds 2015 organiseerden de geo-basisregistraties samen met het programma INSPIRE en PDOK een festival voor hun gebruikers: het geo-gebruikersfestival. In 2019 wordt het anders aangepakt. In plaats van een eigen festival, wordt er een inspiratieparade verzorgd op de GeoBuzz. 

Schuif op de parade aan bij een proeverij van demonstraties over hoe jij het dagelijks werk met behulp van geobasisregistraties beter, mooier en leuker kan maken. Hoe kan je bijvoorbeeld met geo-informatie burgers helpen om slimmer met water om te gaan? Hoe helpen de basisregistraties bij het bestrijden van incidenten? Op de inspiratieparade vind je zowel overheidsorganisaties als bedrijven met demonstraties en verhalen. 

Wat zou jij wel eens op de kaart willen zien? 

Dien jouw vraag in voor de visualisatie challenge. 
Op de Geobuzz zetten we een live challenge op waarbij we zo snel mogelijk verhalende visualisaties maken van goed te beantwoorden vragen als: ik sta hier en wil iets doen. Waar kan ik heen om wat cultuur te snuiven?

Waarschijnlijk leven er in jouw organisatie genoeg vragen die snel zijn te beantwoorden meteen op maat gemaakt kaartje.
En grote kans dat je er zelf lang niet altijd aan toe komt om dat kaartje te maken of je collega’s te leren hoe ze dat ook zelf kunnen. Wie een leuke vraag heeft, liefst ook voorzien van onderliggende data – en dat hoeft geen geodatabase te zijn maar een kort lijstje adressen, of iets wat je eenvoudig op luchtfoto’s kunt opzoeken, werkt ook – kan die nu indienen.