Ga door naar hoofdcontent
NieuwsIsabel Flens nieuwe redacteur

Isabel Flens nieuwe redacteur

Dinsdag 29 maart 2022Afbeelding Isabel Flens nieuwe redacteur

Alweer bijna tien jaar geleden vertrok ik voor een groot avontuur naar een universiteit in de buurt van Chicago. Ik haalde daar niet alleen een bachelor in Communication Studies, ik kwam er vooral achter dat ik nog lang niet was uitgeleerd. Met Chicago als achtertuin raakte ik met de jaren steeds meer geïnteresseerd in (groot)stedelijke, sociale en duurzame uitdagingen. Ik besloot dan ook, weer terug in Nederland, de bachelor Sociale Geografie en Planologie te gaan doen aan de Universiteit van Amsterdam. Hier verdiepte ik me onder andere in de Omgevingswet, een slimme en duurzame leefomgeving en de waarde en het gebruik van geografische data. Zowel tijdens mijn bachelor als tijdens mijn master Urban Studies, ook aan de UvA, probeerde ik zo veel mogelijk ervaring op te doen met GIS.

Nu, een paar jaar later, ben ik opnieuw begonnen aan een avontuur waarvan ik weer veel hoop te leren. Ik, Isabel Flens, ben één van de nieuwe redacteuren van Geo-Info, en sinds september 2021 ben ik vanuit Geodan gedetacheerd bij het Hoogheemraadschap van Delfland als Junior GIS-Adviseur. Ik werk nu dagelijks met geografische data om het waterschap te ondersteunen bij de legger, de voorbereidingen voor het DSO en het bijhouden van de BGT.

Bij Geodan krijg ik de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen, te blijven groeien en voornamelijk te blijven leren. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende jaren bij te dragen aan projecten zoals de BRO, de energietransitie, klimaatadaptatie en een slimme leefomgeving. In mijn vrije tijd ben ik nog steeds bezig met kaarten en data. Namelijk om zeilend gebruik te maken van de beste wind en de juiste koers te varen. Al kan ik er ook van genieten om alle data opzij te leggen en te koken voor vrienden.

Als redacteur bij Geo-Info zal ik voor de rubriek ‘De Geograaf’ op zoek gaan naar andere jonge geografen, planologen en starters in ons vakgebied, om hun verhalen te horen en met jullie te delen.