Ga door naar hoofdcontent
NieuwsJonge toekomstmakers gezocht!

Jonge toekomstmakers gezocht!

Vrijdag 2 februari 2024Afbeelding Jonge toekomstmakers gezocht!

Ben jij klaar om samen met andere jonge professionals (publiek – privaat – kennis) de impact van (platform)technologie op de toekomstige overheid én haar rol in de maatschappij concreet en visueel te maken? Met de support van ontwerpers en kunstenaars van Scape Agency, en in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, kan jij onderdeel worden van een groeiende beweging van jonge visionairs, denkers en doeners. Doe mee aan deze spannende toekomstverkenning!

Jonge professionals duiken vanuit diverse invalshoeken in deze toekomstverkenning. Het beoogde resultaat? Dat elke toekomstige blik een eigen lens creëert. Deze ’toekomstlenzen’ schitteren op 4 april in het Provinciehuis van Zuid-Holland tijdens de ‘FUTUR Publieke Platformen Expositie’ en vormen een hoogtepunt van het slotevenement ‘Publieke Platformen’ van de Provincie Zuid-Holland. We hebben zelfs plannen om deze tentoonstelling te laten schitteren tijdens de Dutch Design Week!

Momenteel bestaat elke themagroep uit gemiddeld 5 jonge professionals, maar we hebben ruimte voor JOU en nog eens 5 anderen per groep. 🚀

Meer weten over de thema’s en hoe je je kunt aanmelden?

Wat betekent meedoen?

1. Je sluit je aan bij een themagroep. Iedere themagroep verzamelt voorbeeldcases (Uit eigen werk, rapporten, films, boeken enz.) op een digitaal Whiteboard op de online community Home | Alkemio. Ieder Thema heeft één of meerdere ‘trekkers’.

2. Je bent aanwezig op 13 februari tijdens de visiedag in het Provinciehuis van de Provincie Zuid-Holland te Den Haag van 09:00 – 13:00 werken groepen samen – met ondersteuning van ontwerpers -een toekomstbeeld uit op basis van verzamelde cases. Diezelfde dag vindt van 14:00 – 17:00 een toekomst dialoog (tussen thema’s) plaats in de Statenzaal van de Provincie Zuid-Holland.

3. In maart komt iedere groep digitaal bijeen voor een verdere uitwerking (datum N.t.b.). Naast een toekomstbeeld per thema wordt ook een ‘overkoepelend beeld’ uitgewerkt door de ontwerpers o.b.v. input van o.a. Een Klankbordgroep bestaande uit experts en beleidsmakers.

4. Op 4 april van 13:00 – 16:30 is de expositie van de toekomstbeelden in het provinciehuis van Zuid-Holland als onderdeel van een breder event over publieke platformen. Tijdens deze dag wordt op verschillende manieren de dialoog gefaciliteerd tussen bezoekers, experts en bestuurders. Na 4 april wordt gewerkt aan diverse manieren de toekomstbeelden binnen je eigen werk en / of op events te delen.

5. Je wordt onderdeel van een netwerk van Jonge Professionals, je kan je ideeën kwijt en doet inspiratie op voor de vraagstukken waar jij dagelijks voor aan de lat staat en je hebt plezier, je krijgt gelegenheid met experts en bestuurders in dialoog te gaan en je hebt plezier.


Aanmelden kan via link Aanmelding toekomstverkenning platform expeditie

En sluit je vooral aan bij de groeiende whatsappgroep via deze link.

Voor de presentatie met meer informatie over de aanleiding, inclusief een toelichting op de thema’s verwijzen we je graag naar de presentatie via deze link.

Voor vragen infofutur@gmail.com

Graag tot 13 februari!

Het FUTUR Bestuur

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *