Ga door naar hoofdcontent
NieuwsJoska Geerts nieuwe redacteur

Joska Geerts nieuwe redacteur

Dinsdag 29 maart 2022Afbeelding Joska Geerts nieuwe redacteur

Als nieuwe redacteur van dit magazine mag ik mijzelf voorstellen. Ik ben Joska Geerts, opgeleid als sociaal geograaf in Utrecht, waar ik in aanraking kwam met GIS. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse voor historische geografie, en ik deed de master Erfgoedstudies aan de VU in Amsterdam bij onder anderen Hans Renes.

Na mijn studie was ik betrokken bij een aantal erfgoedprojecten, en zo ben ik het projectleiderschap ingerold. Ik kwam bij Esri terecht, waar ik een paar jaar werkte. En sinds twee jaar ben ik projectleider bij Future Insight. Wij maken software-oplossingen waarin projectmanagement, geo-, BIM- en 3D- data op basis van open standaarden elkaar versterken en integrale samenwerking bevorderen. Onze klanten zijn aannemers, ingenieurs en overheden in binnen- en buitenland. Een leuke job met inspirerende collega’s en klanten. Het organiseren ligt me goed. Het is een kwaliteit die ik ook in wil zetten als redacteur van dit magazine. En ik vind het een leuke manier om mijn geografische kennis op peil te houden en mijn creativiteit in te zetten.

Naast mijn werk geniet ik van koken en een drankje doen in goed gezelschap. En ik geniet van het buitenleven. Alleen, om weer op te laden, of juist samen met mijn gezin. Ik kijk uit naar de tijd die komt om samen met jou als auteur en lezer in contact te komen, en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren om een goed tijdschrift neer te blijven zetten.