Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLandmeten: het spannendste beroep ter wereld

Landmeten: het spannendste beroep ter wereld

Dinsdag 23 mei 2023

De wereld van de geo-informatie is veelzijdig, afwisselend, uitdagend en niet te vergeten: onmisbaar in een snel veranderende wereld. Maar niemand weet dat, zo lijkt het wel.

Daarom is de Duitse Belangenvereniging voor Geodesie (IG-Geodäsie), een alliantie van drie vakverenigingen, de campagne Weltvermesserer (‘wereldmeters’) gestart als onderdeel van het het initiatief “Arbeitsplatz Erde” (Werkplek Aarde). Het is een social media campagne op Instagram en Facebook met een knipoog naar de term wereldverbeteraars.

Doel van de campagne is jongeren kennis te laten maken met het vak en enthousiast te maken voor werken in de geodesie. Net als in Nederland hebben onze oosterburen namelijk een nijpend tekort aan technisch personeel. IG Geodäsie spreekt van een ‘dramatische’ situatie, waarin het aantal vacatures aanzienlijk groter is dan het aantal sollicitaties.

Bekijk de nieuwe YouTube video die toont hoe landmeetkundige ingenieurs met geavanceerde technologie en innovatieve methoden de manier veranderen waarop wij onze omgeving waarnemen en vormgeven. Volg Weltvermesserer op Instagram en Facebook. En bezoek de campagnewebsite voor meer informatie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *