Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLees nu ‘Visie Zicht op Nederland: naar een gezamenlijk geodatafundament’

Lees nu ‘Visie Zicht op Nederland: naar een gezamenlijk geodatafundament’

Dinsdag 2 mei 2023Afbeelding Lees nu ‘Visie Zicht op Nederland: naar een gezamenlijk geodatafundament’

Voor het maken van verstandige ruimtelijke keuzes is goed zicht op veranderend Nederland cruciaal. Geo-informatie moet zo worden georganiseerd dat deze een samenhangend en voor iedereen toegankelijk beeld van de leefomgeving biedt. En waarmee aanvullende data is te verbinden.

Dat kan alleen met een stevig geodatafundament. Het zorgt ervoor dat we geodata in samenhang kunnen gebruiken met een daarbij behorende infrastructuur om de data te kunnen delen.

De visie ‘Zicht op Nederland’ (ZoN) beschrijft de hoofdrichting van die ontwikkelingen en de succescondities. Zo moeten bestaande registraties beter op elkaar aansluiten en dienen ook databronnen te worden toegevoegd die wel breed relevant zijn maar nu nog niet worden gedeeld.

Ruud van Rossem, Algemeen Programmamanager DiSGeo schreef daar een artikel over. Leden van GIN hebben het al kunnen lezen in de Geo Info, het tijdschrift van de vereniging dat vier keer per jaar verschijnt. Om er anderen kennis mee te laten maken, is dit artikel nu openbaar gezet.

Meer lezen? Word ook lid van GIN en krijg toegang tot alle artikelen uit de Geo Info. En dat is nog maar één van de vele voordelen!

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *