Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLeica Geosystems sponsort ‘Crime Scene Huis’ voor forensisch onderzoek

Leica Geosystems sponsort ‘Crime Scene Huis’ voor forensisch onderzoek

Donderdag 17 augustus 2023

GIN-partner Leica Geosystems gaat een gespecialiseerd ‘Crime Scene Huis’ financieren op de campus van de Cranfield Universiteit in het Verenigd Koninkrijk. Daartoe is in in juli een sponsorovereenkomst getekend.

Het speciaal ontworpen huis word onderdeel van het Cranfield Forensic Institute (CFI). Studenten en wetenschappers kunnen er straks oefenen met forensisch onderzoek op een of meer nagebootste ‘plaatsen delict.’ Op deze manier kunnen ze hun vaardigheden verbeteren op het gebied van onderzoek, bewijsverzameling en forensische analyse.

Waarheidsvinding

Leica Geosystems levert al jaren toonaangevende oplossingen voor het publieke veiligheids- en forensische segment, waarbij locatiedata van cruciaal belang zijn. Ze helpen om details van het bewijsmateriaal te ontdekken die bijdragen aan de waarheidsvinding, de rechtsgang ondersteunen en slachtoffers en hun families de kans biedt een zaak eindelijk te kunnen afsluiten.

Cranfield University staat in het VK bekend om zijn forensische expertise en werkt nauw samen met de industrie en onderzoekers. In 2021 opende de universiteit een kenniscentrum van 7,2 miljoen pond met de nieuwste forensische apparatuur, een mortuarium, deskundig academisch personeel en innovatieve cursussen op het gebied van onderzoek op de plaats delict, digitaal forensisch onderzoek en forensische materiaalanalyse.

Wereldklasse

Het nieuwe Crime Scene Huis wordt in de herfst van 2023 geopend op de Cranfield-campus in Bedfordshire (VK). “De nieuwe faciliteit is een aanvulling op onze reeks onderwijsmiddelen van wereldklasse”, zegt dr. Hannah Moore, directeur van het MSc Forensic Programme aan Cranfield University. “Het aanbieden van realistische, op scenario’s gebaseerde training is van belang voor degenen die hun carrière in CSI en forensische velden verder willen ontwikkelen.”

Leica Geosystems ondersteunt de forensische gemeenschap al jaren via uiteenlopende initiatieven, waaronder een gratis, merkonafhankelijke UK/Benelux Annual Forensic Conference met internationale gastsprekers, hoofdsponsoring van het Institute of Traffic Accident Investigators en een succesvolle en invloedrijke jaarlijkse ITAI Crash and Research Day.

Lees meer over forensische cursussen op de website van Cranfield University en over de systemen van Leica voor openbare veiligheid en forensisch onderzoek op de website van Leica Geosystems.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *