Ga door naar hoofdcontent
NieuwsMasterstudent is de spotlight: Rohit Ramlakhan
Nieuws Geo-TG

Masterstudent is de spotlight: Rohit Ramlakhan

Vrijdag 24 maart 2023

Rohit Ramlakhan heeft zijn MSc Geomatics-studie afgerond met een afstudeeronderzoek naar het modelleren van 3D-percelen gerelateerd aan ondergrondse objecten in 3D-landadministratiesystemen (3D LAS). Hij werd daarbij begeleid door Eftychia Kalogianni en Peter van Oosterom.

Een 3D LAS biedt een beter begrip en een efficientere registratie en duidelijkere visualisatie, van de rechten van een 2D LAS. BIM/IFC (ISO 16739:2018) wordt gebruikt om de fysieke 3D-gegevens te registreren, terwijl het Land Administration Domain Model (LADM, ISO 19152:2012) wordt gebruikt om de juridische gegevens te structureren. Rohit heeft een koppeling tussen deze twee modellen ontworpen en tevens een gestandaardiseerde workflow ontwikkeld met nadruk op de praktijk van ondergrondse objecten. Het model en de workflow zijn getest in twee casestudy’s, in een prototype met de PostgreSQL/PostGIS-database en de 3D web-client CesiumJS.

Op basis van zijn afstudeerwerk heeft Rohit een wetenschappelijk artikel geschreven, dat inmiddels (na peerreview) is gepubliceerd in het internationale wetenschappelijke tijdschrift ‘Land Use Policy’. Zowel het afstudeerverslag als het artikel zijn beschikbaar, zie gdmc.nl/publications.

Geselecteerde 3D-percelen in Heinenoord en Barendrecht. (Bron: RWS)

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *