Ga door naar hoofdcontent
NieuwsMinister Hugo de Jonge geeft lezing op GeoBuzz

Minister Hugo de Jonge geeft lezing op GeoBuzz

Vrijdag 2 juni 2023

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) geeft op donderdag 22 juni om 11:00 uur een keynote presentatie op de GeoBuzz. Daarna bezoekt hij de beurs om zich te laten informeren en in gesprek te gaan over de woningbouwopgave.

Binnen het Nederlands kabinet geeft de minister sturing aan deze belangrijke en omvangrijke opgave. Tegen 2030 wil de minister dat er 900.000 nieuwe, duurzame woningen zijn gebouwd, wat ook ingrijpende gebiedsontwikkelingen en een complexe mobiliteitstransitie met zich meebrengt.

Geodata speelt in al deze ontwikkelingen een belangrijke rol. Het verstrekt informatie over geschikte bouwlocaties, de beschikbaarheid van duurzame energiebronnen, natuur en groen in de omgeving het verminderen van de impact van de woningbouw op de mobiliteit en het verkeer.

De Woningbouwopgave is op 22 juni het centrale thema van de GeoBuzz. Daar omheen worden tientallen interessante presentaties gegeven. Het thema van de eerste GeoBuzz-dag (21 juni) is de Klimaatopgave.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *