Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNCG Symposium: wat is er te doen?

NCG Symposium: wat is er te doen?

Vrijdag 28 juni 2024Afbeelding NCG Symposium: wat is er te doen?

Op woensdag 3 juli 2024 organiseert het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) haar jaarlijkse NCG Symposium. Het symposium wordt dit jaar georganiseerd door de TU Delft.

Het symposium bestaat uit een plenair gedeelte en parallelle sessies. Het is gratis toegankelijk en bedoeld voor alle onderzoekers en studenten van Nederlandse universiteiten, academies, bedrijven, overheidsinstanties en instituten die actief zijn op het gebied van geodesie, geo-informatica, aardobservatie en geo-informatiekunde.

Programma

Er zijn 44 abstracts en presentaties. Recent en lopend onderzoek wordt gepresenteerd door actieve onderzoekers in het veld, waaronder promovendi en postdocs, met als doel de uitwisseling en discussie over onderzoeksresultaten en activiteiten op het gebied van de thema’s geodesie, geo-informatica, aardobservatie en geo-informatie te faciliteren.

Baarda-lezing

De jaarlijkse Baarda-lezing, vernoemd naar prof. W. Baarda, zal worden gegeven door Professor Rudiger Haas van de Chalmers Universiteit in Zweden. Haas is hoogleraar Ruimtegeodesie en expert in Geodetische VLBI (Very Long Baseline Interferometry). VLBI is een ruimtegeodetische techniek waarmee we de bewegingen van de vaste aarde kunnen schatten, zowel de aarde als geheel in de ruimte, als lokale, regionale en mondiale verplaatsingen van het aardoppervlak. Voor meer informatie over VLBI zie deze link en deze link. In Nederland worden voor de VLBI de radiotelescopen van Westerbork ingezet. Professor Haas zal spreken over de status en toekomst van de technologie en haar toepassingen.

Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs

De tweejaarlijkse prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs, genoemd ter ere van professor Tienstra, wordt uitgereikt door professor Peter Teunissen, de voorzitter van de jury, aan een genomineerde kandidaat die in Nederland voorbeeldig geodetisch onderzoek heeft uitgevoerd of aan een Nederlandse wetenschapper die dat in het buitenland heeft gedaan. De laureaat zal een plenaire keynote-lezing verzorgen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *