Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNederland eerste land ter wereld volledig in fotorealistisch 3D
Dankzij 3DNL van Cyclomedia

Nederland eerste land ter wereld volledig in fotorealistisch 3D

Donderdag 15 juni 2023

Als eerste land ter wereld is Nederland nu volledig fotorealistisch in 3D te bekijken. Dat kan met behulp van data in 3DNL, een product van GIN-partner Cyclomedia.

Met 3DNL kunnen bedrijven en overheden eenvoudiger, sneller, veiliger en duurzamer taken uitvoeren: van het plannen van nieuwbouwprojecten tot grondige werkvoorbereiding, en van het aanleggen van groen tot het bouwen van wind- en zonneparken. Doordat heel Nederland beschikbaar is, zijn metingen op locatie niet altijd meer nodig. Dat beperkt het aantal reisbewegingen en bijbehorende CO2-uitstoot, bespaart tijd en vermindert de kans op faalkosten.

Luchtfoto’s en LiDAR

3DNL is gemaakt met behulp van slimme 3D-technologie en combineert drie soorten data: een luchtfoto die objecten op de grond loodrecht in beeld brengt, vier luchtfoto’s genomen in een hoek van 45 graden, zodat een object uit elke mogelijke windrichting te bekijken is en een puntenwolk gemaakt met LiDAR laserpulsen, waarmee gedetailleerde 3D-impressies beschikbaar zijn van objecten op de grond.

Cyclomedia is wereldleider op het gebied van geavanceerde ‘mobile mapping’ systemen voor het vastleggen van de buitenruimte. Het Nederlandse bedrijf is actief in Europa en Noord-Amerika.

Kennis maken met Cyclomedia en 3DNL kan onder meer tijdens de GeoBuzz op 21 en 22 juni 2023 in Amersfoort: standnummer 14.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *