Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNetwerken en kennisdeling tijdens de Geo-Nieuwjaarsborrel 2024

Netwerken en kennisdeling tijdens de Geo-Nieuwjaarsborrel 2024

Donderdag 1 februari 2024Afbeelding Netwerken en kennisdeling tijdens de Geo-Nieuwjaarsborrel 2024

Amersfoort 25 januari 2024

In de Observant verzamelden zich de leden van zowel Geo-Informatie Nederland als GeoBusiness Nederland. Dat beide verenigingen de leden weten te bereiken bleek wel uit de opkomst. 100+ geo-professionals hadden wel zin in een gezellige avond met collega’s en waren benieuwd naar wat het programma hun zou brengen.

Ed Nijpels, voorzitter GeoBusiness Nederland en Ron Rozema, voorzitter Geo-Informatie Nederland, openen de bijeenkomst. Beide voorzitters zien veel gedeelde belangen en de noodzaak om binnen de gouden driehoek samen te werken om de grote maatschappelijke opgaven waar Nederland voor staat het hoofd te bieden. De wijze waarop beide verenigingen nauwer kunnen gaan samenwerken wordt momenteel onderzocht.

Oscar Willems presenteerde namens Jong GeoBusiness NL de concept strategie 2030 voor GeoBusiness Nederland. Hierbij werd benadrukt dat het een concept betrof en de input van leden zeer zou worden gewaardeerd. Het concept kunt u raadplegen via deze link.

Vervolgens waren twee JongGIN sprekers aan zet die in november tijdens het 20-jaar GIN Symposium de GIN-NCG Scriptieprijzen in de wacht sleepte. Laurens van der Marel gaf een pitch over zijn scriptie onderwerp. Hij gaf een inkijkje in de technieken die gebruikt kunnen worden om houten wrakken in de waterbodem van het IJ in 3D op beeld te krijgen. Ellis van de Laak ging in op de detectie van een specifiek virus in pootaardappelen met behulp van drone multi-sensor data. De presentatie staat hier.

Na het inhoudelijke programma konden aanwezigen genieten van een hapje en een drankje en bijpraten over de plannen voor het nieuwe jaar.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *