Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuw evenement Esri Connect 2024 maakt kracht van geografische data toegankelijk voor breder publiek

Nieuw evenement Esri Connect 2024 maakt kracht van geografische data toegankelijk voor breder publiek

Woensdag 27 maart 2024Afbeelding Nieuw evenement Esri Connect 2024 maakt kracht van geografische data toegankelijk voor breder publiek

Nieuwe inspiratiebron voor organisaties en professionals om samen te werken aan maatschappelijke en bedrijfsvraagstukken  

Esri Nederland lanceert Esri Connect. Tijdens dit nieuwe evenement komen professionals in het ruimtelijk domein, organisaties, technologieleveranciers en partners samen om kennis, ervaring en best practices te delen. Door samen te werken aan oplossingen voor grote ruimtelijke opgaven zoals klimaatadaptatie of het woningtekort in Nederland, kunnen deze vraagstukken beter en efficiënter worden aangepakt. Het evenement vindt plaats van 23 tot en met 25 april, in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Het programma van Esri Connect ziet er als volg uit: 

 • Dinsdag 23 april – Mapping Magic with John Nelson 
  John Nelson werkt bij Esri en is een bekende naam dankzij zijn blog ‘Adventures in Mapping’. Tijdens deze summit staan zowel een deep dive in de kunst en wetenschap van cartografie, als praktische interactieve oefeningen in ArcGIS op het programma. Deelnemers kunnen inspiratie opdoen tijdens deze dag vol ontdekking en hands-on mapping-ervaringen. 
 • Woensdag 24 april – Plenair programma 
  Op woensdag is er een plenair programma, waarin verschillende sprekers succesverhalen delen en inzicht geven in de GIS-toepassingen binnen hun organisaties. Sprekers van onder andere BAM, gemeente Den Haag, PWN, Ohpen Ingenieurs, Mourik en het Veteranen Search Team wisselen inspirerende verhalen af met praktische technologische voorbeelden. Esri geeft daarnaast een overzicht van de laatste ontwikkelingen in ArcGIS, en wat dit betekent voor organisaties en gebruikers. 
 • Donderdag 25 april – Verdiepende sessies 
  Op donderdag kunnen deelnemers meer dan 40 inspirerende en informatieve sessies bijwonen rondom actuele thema’s zoals de energietransitie en klimaatrisico’s, met inzichten en perspectieven vanuit diverse sectoren en gebruikers. 

Daarnaast vindt op woensdag 24 en donderdag 25 april ook de Connect Expo plaats. Hier kunnen deelnemers in gesprek gaan met sprekers, Esri-experts en organisaties uit de geografische sector. Daarbij zijn er korte presentaties in het Mini-Theater en hands-on workshops in het Inspiratielab te volgen. 

Aanmelden 

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van Esri Nederland. De kosten voor de Mapping Magic Summit op 23 april bedragen 350 euro. De toegang op 24 en 25 april is kosteloos voor gebruikers van ArcGIS. Geen gebruiker van ArcGIS maar wel interesse? Stuur een e-mail naar connect@esri.nl. De laatste informatie en het actuele programma zijn hier te vinden.  

Reacties

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *