Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe hoofdredacteur Geo-Info bekend!

Nieuwe hoofdredacteur Geo-Info bekend!

Dinsdag 20 april 2021

De vacature voor hoofdredacteur van Geo-Info is ingevuld! Roelof Keppel neemt het hoofdredacteurschap over van Sytske Postma. Lees hieronder hun eigen toelichting.

Roelof: “Door het bestuur van GIN ben ik gevraagd om de komende tijd het hoofdredacteurschap van Geo-Info weer op me te nemen. Na een onderbreking van bijna 2 jaar neem ik het stokje weer over van Sytske Postma, die het magazine in de afgelopen jaren samen met de overige redactieleden op een geweldige manier heeft vormgegeven. 

De doelen die ik voor dit prachtige blad voor me zie, worden voor een belangrijk deel bepaald door de transitie waarin zowel het blad als de vakvereniging GIN zich bevinden. Er zal met name hard gewerkt worden aan het verder integreren van het platform waarop leden en belangstellenden informatie met elkaar kunnen gaan delen.

Met plezier kijk ik opnieuw uit naar een inspirerende samenwerking.”

Sytske: “Geo-Info nummer 2 is het laatste nummer dat ik als hoofdredacteur zal maken. Na 7 jaar in de redactie actief te zijn geweest, waarvan de laatste 2,5 jaar als hoofdredacteur, stop ik ermee. Met pijn in het hart, dat wel, want het maken van een mooi blad over een mooi vak is nu eenmaal leuk om te doen. Ik ben er enorm trots op dat we als redactie van vrijwilligers keer op keer een goedgevuld en lezenswaardig magazine weten te maken.

Persoonlijk ben ik trots op de themanummers en de keuze om er jaarlijks één over een maatschappelijk thema en één over een echt vakthema te doen. Juist die maatschappelijke thema’s, zoals energietransitie, Omgevingswet en Privacy, halen je als redacteur uit je comfortzone en dat is zowel spannend als reuze-interessant. Nieuwe mensen ontmoeten, leren over zaken waar je de top van de ijsberg nog maar van kende… ik zal dit trouwens toch wel blijven doen. En vast over schrijven in Geo-Info. Dank aan mijn (oud)redactieleden, GIN, MOS en Performis voor de samenwerking! En dank aan U, de lezer.”