Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe Kenniskring-bijeenkomsten Ruimteschepper

Nieuwe Kenniskring-bijeenkomsten Ruimteschepper

Woensdag 9 november 2022

Geo-kenniscentrum Ruimteschepper organiseert de komende maanden weer een reeks nieuwe Kenniskring-bijeenkomsten over diverse onwerpen.

  • Op donderdag 1 december 2022 is er een bijeenkomst met als thema Geo maakt het verschil in infra-bouwproces. Tijdens deze bijeenkomst wordt bekeken hoe data bij infraprojecten (zowel onder als boven de grond) door de keten stroomt, welke winst wordt bereikt met modern inwinnen en wat het oplevert in beheer.
  • Donderdag 26 januari 2023 staan Deltares en TNO centraal. Deze organistaties voor toegepast onderzoek vormen de schakel tussen kennis en innovatieve impact, in dienst van overheid, bedrijfsleven en maatschappij. Hoe dragen ze via het MKB bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken?
  • CORE, de Centrale Objecten Registratie is het onderwerp op woensdag 15 februari. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met TNO, Geobusiness Nederland en Deltares. CORE is een oplossingsrichting voor objectgericht werken waarbij informatieverlies in de keten wordt voorkomen. Het is opgezet voor en door gemeenten, maar heeft een veel breder toepassingsgebied.
  • Op woensdag 8 maart wordt bekeken hoe historische data kunnen worden gebruikt voor de inrichting van het landschap van de toekomst. Een interessante benadering, in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Alle bijeenkomsten zijn op middagen tussen 13:00 en 17:00 uur en de deelname is kosteloos. Kijk in de agenda voor meer informatie en aanmeldlinks.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *