Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNieuwe web-app maakt Nederlands luchtruim veiliger

Nieuwe web-app maakt Nederlands luchtruim veiliger

Maandag 17 april 2023

Het laatste wat je wilt is met een laagvliegende helikopter tegen een gebouw, hoogspanningsleiding of windturbine botsen die niet op de kaart staat. Het actueel houden van luchtvaartkaarten is dan ook van levensbelang voor bijvoorbeeld defensie-, politie- en traumahelikopters. Zij zijn de voornaamste gebruikers van het lagere Nederlandse Luchtruim.

Om het actualiseren makkelijker te maken, heeft het Kadaster de webapplicatie ‘Verbeter de Luchtvaartkaart‘ ontwikkeld in opdracht van Dienst Geografie Defensie en in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht, Luchtvaartpolitie en ANWB Medical Air Assistance.

Met deze applicatie kan iedereen een melding maken van een object of obstakel in de omgeving van 15 meter of hoger. Ook de verwijdering van een obstakel kan worden gemeld. Het Kadaster beoordeelt al deze meldingen. Na verificatie en positieve validatie wordt het betreffende obstakel met bijbehorende informatie zichtbaar op de kaart. Op deze manier wordt de kwaliteit van de obstakelregistratie verbeterd. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de vliegveiligheid binnen het Nederlandse luchtruim.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *