Ga door naar hoofdcontent
NieuwsNSO aangesloten bij Space for Climate Observatory
Klimaatmonitoring vanuit de ruimte

NSO aangesloten bij Space for Climate Observatory

Donderdag 1 juni 2023

Nederland gaat samen met andere landen het uiterste uit aardobservatiesatellieten halen ten behoeve van het monitoren en beperken van klimaatverandering en het inspelen op de gevolgen daarvan, meldt GIN-partner Netherlands Space Office (NSO).

Deze organisatie heeft zich eind mei aangesloten bij het internationale Space for Climate Observatory (SCO), dat zich met klimaatmonitoring vanuit de ruimte bezighoudt. Onderstaande video geeft een impressie van dit werk.

Het SCO ondersteunt de ontwikkeling van operationele instrumenten die satellietgegevens in combinatie met sociaaleconomische gegevens gebruiken om bij te dragen tot klimaatbewaking, mitigatie en aanpassing op lokale schaal. Deze instrumenten worden samen met de eindgebruikers ontworpen om in specifieke behoeften te voorzien, en zijn aanpasbaar aan andere geografische gebieden met soortgelijke klimaatproblemen.

“Toetreding tot SCO levert ons nog betere toegang op tot belangrijke netwerken van experts en beleidsmakers”, zegt NSO-directeur Harm van de Wetering. “Samen kunnen we verschil maken en hebben we een fantastische gereedschapskist in de ruimte in de vorm van satellieten, die we zo goed en efficiënt mogelijk kunnen gebruiken.”

Kijk op de website van NSO voor meer informatie.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *