Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOnline erfgoedatlas toont alle kaarten van Nederlands erfgoed

Online erfgoedatlas toont alle kaarten van Nederlands erfgoed

Maandag 26 juni 2023

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft deze maand een nieuwe online tool gelanceerd: de Erfgoedatlas. Eén online plek waar alle kaarten van beschermd en onbeschermd erfgoed samenkomen. Denk hierbij aan kaarten op het gebied van archeologie, monumenten en landschap. Maar ook luchtfoto’s, kadastrale gegevens en ruimtelijke plannen zijn terug te vinden in de Erfgoedatlas.

De Erfgoedatlas is interessant voor een breed publiek waaronder erfgoedprofessionals, beleidsmedewerkers en planologen. Het is nu mogelijk om met een paar klikken het erfgoed van een bepaald gebied inzichtelijk te maken. Daarnaast kunnen er simpele visuele analyses uitgevoerd worden om bijvoorbeeld planschade bij voorbaat te voorkomen.

De Erfgoedatlas is ook interessant voor burgers die nieuwsgierig zijn naar bijvoorbeeld hoeveel Rijksmonumenten hun gemeente telt of informatie zoeken over historische objecten of het landschap in hun omgeving. Het is zelfs mogelijk om combinaties te maken tussen kaarten en zo op onderzoek uit te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *