Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOnline GIN Meeting 26/9: aanmelden kan nog

Online GIN Meeting 26/9: aanmelden kan nog

Donderdag 14 september 2023

Dennis Borst van Future Insight en Emile Hoogterp van Ingenieursbureau Westenberg spreken op 26 september tijdens de Online GIN Meeting over 3D Stadsmodellen en Digital Twins.

Dennis Borst neemt je tijdens de meeting mee in het 3D model van de stad Groningen, die als een van de eersten vorig jaar een volwaardige 3D Digital Twin lanceerde. De virtuele stad wordt ingezet voor een aantal grote ruimtelijke thema’s, zoals energie­transitie, verduurzaming en klimaat­adaptatie, verkeer en vervoer en wonen en werken. Beoogde resultaten: een snelle, transparante en goedkopere uitvoering, minder faalkosten en minder weerstand onder de burgers.

Inspecties

Emile Hoogterp, Technisch Directeur bij Westenberg neemt de deelnemers aan de Online meeting mee in de wereld van inspecties en de rol die inspecties spelen in assetmanagement. Westenberg is een ingenieursbureau voor assetmanagement van kunstwerken en industrie. Jaarlijks inspecteert het bureau circa 15.000 civiele kunstwerken voor gemeenten, provincies, waterschappen, ProRail, Rijkswaterstaat, aannemers, ingenieursbureaus en industriële plants. Emile werkte meer aan de standaarden van de CUR117, NEN2767 en de Beheersystematiek Civiele Kunstwerken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden daagt hij iedereen uit mee te discussiëren en te denken over de meerwaarde van geodata om tot betere inspecties of adviezen.

Aanmelden voor de GIN Online Meeting kan nog via het online formulier.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *