Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOntwerpkracht inspireert en verbindt Nederland
6 juli Dag van de Ontwerpkracht

Ontwerpkracht inspireert en verbindt Nederland

Dinsdag 27 juni 2023

Nederland staat voor grote transities die effect hebben op de ruimte in ons land. Hoe zorgen we voor samenhang en integrale ruimtelijke kwaliteit bij deze grote verbouwing van Nederland? Een jaar na de lancering van Platform Ontwerp NL en Mooi NL is op vele fronten gewerkt aan de ruimtelijke toekomst van Nederland.

De Dag van de Ontwerpkracht op 6 juli toont hoe het daarmee staat. Hoe zien de ruimtelijke puzzels eruit? Waar staan we en hoe verenigen we alle belangen op nationale, regionale en lokale schaal. Lukt het om de lange termijn doelstellingen en opgaven terug te brengen in de plannen van vandaag en morgen? En hoe kunnen we ontwerpend onderzoek positioneren in het maatschappelijk debat en de bestuurlijke besluitvorming?

Minister Hugo de Jonge gaat op deze dag in gesprek over de lange termijnkeuzes die in de nieuwe Nota Ruimte landen. Hoe staan keuzes voor de lange termijn in relatie tot actuele opgaven? Ook reikt hij de Mooi NL bokaal uit.

Naast de presentatie van ‘Wat als…’ verkenningen naar de verbeelding van Nederland in 2100 wordt in verschillende inhoudelijke masterclasses verder ingegaan op actuele nationale, regionale en lokale opgaven.

De Dag van de Ontwerpkracht vindt plaats in het Theater Zuidplein in Rotterdam en wordt georganiseerd door het Platform Ontwerp NL (NVTL, BNSP, BNA, BNI, Koninklijke NLingenieurs, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool).

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *