Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOp avontuur in Afrika met het FIG jongerennetwerk

Op avontuur in Afrika met het FIG jongerennetwerk

Donderdag 24 augustus 2023Afbeelding Op avontuur in Afrika met het FIG jongerennetwerk

De jongerenafdeling van de internationale federatie van landmeters (FIG-YSN) organiseert een 12-daags vrijwilligersprogramma voor jonge landmeters in Afrika. Het is wel kort dag: inschrijvingen moeten uiterlijk 30 augustus binnen zijn.

Het FIG Young Surveyors Network (YSN) is in 2017 gestart met het uitzenden van jonge landmeters uit de hele wereld naar ontwikkelingslanden, waar ze hun landmeetkundige vaardigheden en expertise kunnen inzetten voor het oplossen van problemen waar de lokale gemeenschappen mee te maken hebben. Het initiatief wordt gesteund door de FIG Foundation en het Global Land Tool Network (GLTN), dat is een samenwerkingsverband van internationale partners die zich inzetten om de toegang tot land en de zekerheid van eigendom voor iedereen te verbeteren, met bijzondere aandacht voor armen, vrouwen en jongeren.

Ook dit jaar selecteert FIG-YSN een aantal jonge landmeters die bereid zijn hier aan mee te werken als vrijwillige ‘community surveyor.’ Zij gaan voor een periode van 12 weken in september en oktober 2023 naar Oeganda, Kenia of Namibië (twee per land).

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om:

  • Contact te maken met je leeftijdsgenoten
  • Je ervaring te delen om anderen te ondersteunen
  • In contact te komen met belanghebbenden en een beter inzicht te krijgen in lokale kwesties met betrekking tot het beheer van land.

Durf jij het avontuur aan? Je kunt je hiervoor nog opgeven tot woensdag 30 augustus 2023 om 23.59 uur (pas op: er staat niet bij in welke tijdzone, dus wacht niet tot het laatste moment!). FIG-YSN selecteert de kandidaten o.a. op hun de bereidheid om vrijwilligerswerk te doen, meertaligheid en vaardigheden (STDM, GeoICT, GIS Programmeren, technische documentatie, F4P, opnames, landregistratie).

Meer details zijn te vinden in het online inschrijfformulier.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *