Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPersbericht Het Veldwerkbureau pakt door op landmeten!

Persbericht Het Veldwerkbureau pakt door op landmeten!

Woensdag 8 juli 2015Afbeelding Persbericht Het Veldwerkbureau pakt door op landmeten!

Het Veldwerkbureau pakt door op landmeten!

Per 1 januari 2015 heeft Het Veldwerkbureau uit Lieren de landmeetactiviteiten overgenomen van Grontmij en gaan door onder de naam VWB Geogroep. De landmeetactiviteiten bestaan uit data- inwinning, het verwerken van deze gegevens en het uitzetten en maatvoeren van werken. De landmeetactiviteiten worden gezien als non-core activiteit van Grontmij, daar waar hun focus ligt op het leveren van ingenieurs- en adviesdiensten.

William Harding, directeur Transportation & Mobility is verheugd met de overeenkomst: “Wij zijn blij met deze overeenkomst en toekomstige samenwerking met Het Veldwerkbureau B.V. Wij kunnen hiermee onze dienstverlening op het gebied van landmeten houden op het niveau wat klanten van ons verwachten. Tegelijk hebben wij met grote zorgvuldigheid gekeken naar een goede toekomst voor onze collega’s die zich nu bezighouden met de landmeetactiviteiten.”

Het Veldwerkbureau B.V. is sinds 2008 druk bezig haar activiteiten binnen de wereld van het veldwerk steeds verder uit te breiden. Vanuit de markt ontstaat steeds meer en meer de vraag naar een organisatie die onafhankelijk kan dienen als één loket waarbij de opdrachtgever al het veldwerk kan neerleggen. In dat kader is de uitbreiding met VWB Geogroep B.V. de perfecte manier om de klant ook op het gebied van landmeetactiviteiten van dienst te kunnen zijn en zodoende het totaalpakket aan data-inwinning aan te kunnen bieden.

Guido Hartkamp, directeur van Het Veldwerkbureau is zeer tevreden met deze uitbreiding, helemaal na de goede ervaringen van de overgenomen bodemactiviteiten van Grontmij in 2012 is dit een zeer mooie uitbreiding. “Door deze stap kan er een breed pakket aan veldwerk diensten (data-inwinning) aan al onze klanten worden geboden. Daarnaast hebben wij onze reeds enthousiaste club kunnen uitbreiden met 25 zeer enthousiaste collega’s”.

Per 1 februari 2015 is Henk Ensink in dienst getreden als bedrijfsleider bij VWB Geogroep. Met de zeer ervaren landmeters kunnen wij onze klanten landelijk bedienen voor allerlei geodetische werkzaamheden. De samenwerking met VWB Bodem biedt vele mogelijkheden om ons werk op een efficiënte wijze te combineren. Het betreft de boven- en ondergrondse inwinning van data voor de beide disciplines Bodem en Geo. Wij hebben bewust de naam Geogroep behouden, omdat dit een begrip is in de Geo- wereld. Henk gaat zich bewust bezighouden met de verdere uitbouw van de geo-werkzaamheden met mensen die daar al tietallen jaren goed in zijn. Meer informatie kunt u vinden op www.geogroep.nl.

Klikt u hier voor het persbericht in PDF.

VWB Geogroep B.V.