Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPERSBERICHT Winnaar GIN-NCG-Scriptieprijs bekend

PERSBERICHT Winnaar GIN-NCG-Scriptieprijs bekend

Dinsdag 21 november 2017Afbeelding PERSBERICHT Winnaar GIN-NCG-Scriptieprijs bekend

PERSBERICHT

Winnaar GIN-NCG-Scriptieprijs bekend

Lars van Hoeve met € 500 naar huis!

’s-Hertogenbosch, 21 november 2017 – Lars van Hoeve werd gisteravond op het GIN Gala uitgeroepen als winnaar van de GIN-NCG-Scriptieprijs. De zoektocht naar de beste scriptie van 2017 werd door Geo Informatie Nederland en het NCG in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en de volgende generatie aan het geodomein te binden. Maar liefst negen scripties werden ingezonden door verschillende MBO, HBO en WO-opleidingen met een geo-component. Lars van Hoeve, van de opleiding Geographical Information Management and Applications (GIMA), viel de eer te beurt  de winnaar van de eerste GIN-NCG-Scriptieprijs te zijn. De jury prees hem met name om de toepassing van geo-informatie in een heel ander vakgebied: de voetballerij. Voor zijn winnende scriptie ontving Lars van Hoeve  een cheque van maar liefst €500,- van het NCG.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de scripties. Andere opleidingen die scripties inzonden waren Civil Engineering and Management van de Universiteit Twente, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, Geodesie/Geoinformatica van de Hogeschool Utrecht, Geomatics van de TU Delft, Geo-Information science van de WUR en Informatica E3 (Maastricht). De wedstrijd om de beste scriptie op het gebied van geo-informatie wordt vanaf nu elk jaar  uitgeschreven.

JURY RAPPORT SCRIPTIE LARS VAN HOEVE

De jury was bijna unaniem in haar keuze voor de scriptiewinnaar. De winnaar prees deze persoon met name om de toepassing van geo-informatie in een heel ander vakgebied: de voetballerij! Het gaat om de scriptie van Lars van Hoeve. Lars analiseerde voetbaldata. Dit lijkt misschien niet nieuw. Echter, de sensoren die op dit moment gebruikt worden, genereren heel veel data, en slechts 2-3% van deze data wordt daadwerkelijk gebruikt in de hedendaagse toepassingen. Waar Lars over praat is het op grotere schaal analyseren en combineren van veel meer data-sensoren. De jury vindt zijn masterscriptie innoverend, interessant en het heeft een goede wetenschappelijke onderbouwing. Lars studeert deze maand af bij de opleiding GIMA, Geographical Information Management and Applications, een gezamenlijke opleiding van de Universiteit Twente/ITC Enschede, TU Delft, Universiteit Utrecht University en Wageningen Universiteit.

Foto: GIN Gala

Fotocredit: Karolina van Schrojenstein, Studio Orange Spring

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roosmarijn Haring, Community Manager Geo Informatie Nederland, 06-54391597.