Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPieter van Teeffelen treedt toe tot Strategische Adviesraad Ketenstandaard

Pieter van Teeffelen treedt toe tot Strategische Adviesraad Ketenstandaard

Vrijdag 5 april 2024Afbeelding Pieter van Teeffelen treedt toe tot Strategische Adviesraad Ketenstandaard

In maart 2024 is Pieter van Teeffelen, directeur van digiGO, toegetreden tot de Strategische Adviesraad (SAR) van Ketenstandaard Bouw en Techniek.

De website van digiGo stelt: “Van Teeffelen is een bruggenbouwer met ruime expertise in informatieorganisaties binnen de overheid en de geo-wereld. In zijn huidige functie als directeur van digiGO maakt hij zich sterk voor de digitaliseringsopgave van de bouw- en technieksector.” Geo-informatici herinneren zich Pieter van Teeffelen als directeur en gangmaker van DataLand (‘dataknooppunt van en door gemeenten’). digiGO, een voortzetting van het BIMLoket, is hét platform voor digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Het is een netwerk van, voor en door professionals in de ontwerp, bouw-, en technieksector.

Strategische samenwerking

Rien Wabeke, directeur Ketenstandaard: “digiGO en Ketenstandaard werken al sinds 2015 samen, waarbij digiGO een regierol heeft bij het ontwikkelen van informatiestandaarden in Nederland. Ketenstandaard is verantwoordelijk voor beheer en ontwikkeling van volwassen informatiestandaarden voor de bouw en technieksector en het stimuleren van het gebruik hiervan. Met de toetreding van Pieter borgen we de samenwerking tussen digiGO en Ketenstandaard op strategisch niveau.” De leden van de Strategische Adviesraad (SAR) van Ketenstandaard hechten belang aan de standaarden en bieden het draagvlak voor activiteiten. Ze vormen een belangrijke schakel bij het informeren en betrekken van de achterban. Ketenstandaard gelooft er in dat efficiëntere samenwerking bij het realiseren en onderhouden van infrastructuur en vastgoed, een oplossing biedt voor uitdagingen als: de woningbouwopgave, verduurzaming en een circulaire economie in 2050. Ketenstandaard beheert en ontwikkelt hiertoe de standaarden: STABU, ETIM, DICO, NL-SfB, GS1.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *