Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPresenteert u op GeoBuzz?

Presenteert u op GeoBuzz?

Dinsdag 21 mei 2024

Vanaf nu is het mogelijk om presentatie voorstellen in te dienen voor de aankomende editie op 25 & 26 november 2024 in Den Bosch. Lees hieronder meer over het thema en hoe u een presentatievoorstel kunt indienen.

GeoBuzz 2024 is een evenement voor ontmoeting, netwerken en informatie overdracht rondom de inwinning, verwerking en gebruik van geodata. GeoBuzz is voor iedereen die werkzaam is in de geosector en voor de velen die geodata gebruiken. Het zijn dagen van ontmoeting, elkaar informeren over nieuwe ontwikkelingen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Geodata: niet uniek wel essentieel

Geodatasets zijn niet uniek naast alle andere data die er zijn ten behoeve van maatschappelijke vraagstukken. Geo-informatie is wel essentieel. Zonder complete, betrouwbare en bruikbare geodata is het niet mogelijk om in deze tijd van transformaties gedegen antwoorden te vinden, bestuurlijke keuzes te maken en hier uitvoering aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan de ruimtelijke puzzel waarin keuzes nodig zijn. Of aan stedelijke vernieuwingsprojecten. Geodata is essentieel voor infrastructurele, sociale en woningbouwkeuzes. Met geodata worden analyses gemaakt en de juiste keuzes voorbereid. Een voorbeeld hiervan is het Innovatiekwartier van de gemeente ’s Hertogenbosch. Op GeoBuzz is hier veel over te horen en zien.

Dien presentatievoorstellen in!

Geïnspireerd op het thema “Geodata, niet uniek wel essentieel”, vragen de organisatoren van GeoBuzz u om presentatievoorstellen in te dienen. Die kunnen gaan over:

  • Ontwikkelingen in de geosector.
  • Elkaar informeren over nieuwe technologie, instrumentarium en inzichten.
  • Een solide, betrouwbaar en toepasbaar geodata fundament.
  • De inwinning van geodata
  • De essentie van geodata voor transities.

Op de beurs wordt een speciaal inwinningsplein ingericht. Bedrijven krijgen daar volop ruimte om hun nieuwste apparatuur en innovaties te tonen of uitleg te geven over de wijze waarop de geodata-inwinning gebeurt en zich ontwikkelt.

De veranderende wereld vraagt om nieuwe data, nieuwe instrumenten en nieuwe werkwijzen. Hoe ziet u de rol van geodata? Organiseer een discussie, presenteer toepassingen van geodata of deel ervaringen.

Beoordeling van uw voorstellen

De voorstellen worden beoordeeld door een brede programmacommissie. Er zijn dagelijks twaalf beschikbare presentatieplekken. Daarmee kiest de programmacommissie voor kwaliteit boven kwantiteit. Dat stelt eisen aan uw voorstel. Laat zien dat uw presentatie waarde heeft onder het motto ‘geodata is essentieel’.

Betrek meerdere partijen bij uw presentatievoorstel. Dat kunnen klanten zijn, opdrachtgevers, opdrachtnemers of samenwerkingsverbanden. Commerciële (product) presentaties worden niet geplaatst. Daarvoor is een mogelijkheid in het Streamtheater. Dien uw voorstel in voor zaterdag 22 juni 2024. Eind juni wordt bekend welke voorstellen worden geplaatst.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *