Ga door naar hoofdcontent
NieuwsPromotie Haicheng Liu en NCG-seminar
Nieuws Geo-TG

Promotie Haicheng Liu en NCG-seminar

Vrijdag 16 september 2022

Nieuws Geo-TG is een rubriek waarin we de ontwikkelingen op het gebied van ‘Geo-information Technology & Governance’ bij de TU Delft delen.

Haicheng ontvangt zijn PhD-degree uit handen van zijn promotor Peter van Oosterom.

Op 22 juni 2022 heeft Haicheng Liu met succes zijn proefschrift ‘nD-PointCloud Data Management – continuous levels, adaptive histograms, and diverse query geometries’ verdedigd. Het proefschrift beschrijft zijn onderzoek naar een efficiënte oplossing voor het beheren en opvragen van nD-PointCloud-gegevens. Hierbij wordt een standaard ruimtevullende curve (PlainSFC) in een DBMS als basis gebruikt.

De belangrijkste bijdragen van Liu’s onderzoek zijn: een continue Level of Importance (cLoI)-methode voor gegevensorganisatie, een nD-histogram­benadering om de query-efficiëntie op niet-uniform gedistribueerde gegevens te verbeteren, en een convexe polytoop bevragingsfunctie om ook in hogere dimensies effectief en efficiënt queries te kunnen formuleren. Om het hele raamwerk te verifiëren, zijn verschillende benchmarks uitgevoerd die zijn opgesteld voor echte toepassingen, zoals AHN-visualisatie en analyse van overstromingsberekeningen. De promotiecommissie was zeer tevreden over zowel het proefschrift (te vinden op gdmc.nl/publications) als over de enthousiaste verdediging hiervan.

Later die dag was in de Berlagezaal van de TU Delft het NCG-seminar ‘Point Clouds, Digital Twins and Land Administration’. Het eerste deel van het seminar bestond uit presentaties en discussie met twee leden van de promotiecommissie van Haicheng: Thomas Kolbe (TU Munich) over ‘Linking semantic 3D city models with 3D point clouds’ en Rod Thompson (Queensland, Australia) met ‘Discussion LADM part 6: Implementation of Spatial Clustering and Indexing For Land Administration data’. Na de pauze was het woord aan Kamil Eren (MipMap, Turkey) over ‘Digital Twins, 3D Cadastres, and integrated workflow using BIM’ en aan de jonge dokter (Haicheng), over, hoe kan het anders: Point Cloud Data Management. De levendige middag werd afgesloten met een feestelijke borrel. De presentaties zijn terug te vinden op gdmc.nl/events/NCG­Sem2022.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *